facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Συλλογική αγωγή κατά των ΕΛΤΑ για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ που δεν αποδόθηκαν έγκαιρα

Το Ινστιτούτο Καταναλωτών ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει συλλογική αγωγή – Το ΙΝΚΑ επισημαίνει ότι τα ΕΛΤΑ πρέπει να αποζημιώσουν τους καταναλωτές και η ΔΕΗ να αποδώσει την έκπτωση

Δικαστικά θα προσφύγει το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) για το ζήτημα που έχει προκύψει με τους καταναλωτές της ΔΕΗ που αν και πλήρωναν έγκαιρα τους λογαριασμούς ρεύματος μέσω ΕΛΤΑ, αυτοί φαίνονταν απλήρωτοι στη ΔΕΗ.

Το ΙΝΚΑ ανακοίνωσε ότι θα προτίθεται να καταθέσει συλλογική αγωγή «υπέρ των καταναλωτών ρεύματος από την ΔΕΗ που επλήρωσαν τους λογαριασμούς τους έγκαιρα και με την συμφωνία της σχετικής έκπτωσης που συμφωνήθηκε, τα ποσά παρέμειναν στα ΕΛΤΑ μέσω των οποίων έκαμαν τις πληρωμές τους».

Λόγω του προβλήματος, οι καταναλωτές ρεύματος της ΔΕΗ χάνουν την έκπτωση συνέπειας και καλούνται να πληρώσουν τόκους για την εκπρόθεσμη εξόφληση λογαριασμών, που έχουν αποπληρώσει κανονικά.

Ως εκ τούτου, το ΙΝΚΑ υπογραμμίζει ότι αφενός τα ΕΛΤΑ οφείλουν να αποζημιώσουν τους καταναλωτές και αφετέρου, η ΔΕΗ οφείλει αμέσως να ρυθμίσει το υπόλοιπο και να αποδώσει την έκπτωση που συμφωνήθηκε, με βάση ότι έχει λάβει γνώση σχετικά με την πληρωμή από τα ΕΛΤΑ.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news