facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Υπνωτήριο μεταναστών η πλ. Βικτωρίας

Mε κατεπείγον έγγραφό του προς όλους τους αρμόδιους φορείς, ο Δήμος Αθηναίων ζητεί την επίσπευση των εργασιών που έχουν προγραμματιστεί προκειμένου να σταματήσει η χρήση τμήματος της πλατείας Βικτωρίας ως υπνωτήριο μεταναστών. Εδώ και λίγες ημέρες, περίπου 50 μετανάστες, πιθανότατα αφγανικής καταγωγής, έχουν μετατρέψει τον χώρο μπροστά από διατηρητέο ακίνητο επί της οδού Αριστοτέλους, στην κάτω πλευρά της πλατείας Βικτωρίας, σε χώρο διαμονής την ημέρα και ύπνου τη νύχτα. Κουβέρτες, χαρτόκουτα ανακατεμένα με ρούχα και σκουπίδια συσσωρεύονται στην άκρη της πλατείας. Στο σημείο έχουν βρει καταφύγιο νεαροί άνδρες οι οποίοι συχνά, σύμφωνα με τους περιοίκους, έρχονται στα χέρια ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας και προκαλούν σημαντικά επεισόδια. Οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών επί της πλατείας Βικτωρίας ανησυχούν ιδιαίτερα, δεδομένου ότι η πλατεία, η οποία πολλές φορές βρέθηκε να «φιλοξενεί» όσους μετανάστες έρχονταν από τα νησιά και δεν διέθεταν κατάλυμα, εδώ και αρκετούς μήνες είχε αποκτήσει και πάλι ζωή και κίνηση.

Η αστυνομία έχει επέμβει αρκετές φορές τις τελευταίες ημέρες ζητώντας από τους αλλοδαπούς να αποχωρήσουν, αλλά καθώς επί της πλατείας δεν υπάρχει μόνιμη αστυνομική δύναμη, σε λίγη ώρα οι μετανάστες επιστρέφουν στο σημείο.

Ο Δήμος Αθηναίων με έγγραφό του προς την πολεοδομία, τη γενική διεύθυνση δημόσιας υγείας της Περιφέρειας και το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα ζητεί να αφαιρεθεί από το διατηρητέο ακίνητο επί της οδού Αριστοτέλους 90 και πλατείας Βικτωρίας, αυθαίρετο στέγαστρο το οποίο έχει τοποθετηθεί. Επισημαίνει ότι οι παρεμβάσεις οι οποίες είχαν δρομολογηθεί πρέπει τώρα να επισπευσθούν, καθώς «στο εν λόγω ακίνητο “φιλοξενείται” πλήθος μεταναστών, μεγάλος αριθμός των οποίων χρησιμοποιεί σε όλη τη διάρκεια της ημέρας για υπνωτήριο τον κοινόχρηστο χώρο κάτω από το αυθαίρετο στέγαστρο επί της πλατείας Βικτωρίας 12. Οι υγειονομικές συνθήκες που δημιουργούνται εξ αυτού του γεγονότος είναι άκρως προβληματικές, σε συνδυασμό με τις καθημερινές συρράξεις μεταξύ των μεταναστών, που δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία των επιχειρήσεων και στη διαβίωση των λοιπών κατοίκων της περιοχής».

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμος Αθηναίων μέσα στις επόμενες ημέρες θα «ξηλώσει» εγκαταλελειμμένο περίπτερο που βρίσκεται στην άκρη της πλατείας και το οποίο επίσης έχει μετατραπεί σε χώρο συγκέντρωσης άστεγων αλλοδαπών.

Στο μεταξύ, σε απολογισμό της διετούς δράσης τους σε καταυλισμούς προσφύγων και μεταναστών προχώρησαν οι Γιατροί του Κόσμου. Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους από τον Απρίλιο του 2016, εξειδικευμένες ιατρικές ομάδας των ΓτΚ επιχείρησαν σε 22 καταυλισμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα, παρέχοντας συνολικά 74.912 υπηρεσίες σε 15.581 ανθρώπους. Συγκεκριμένα, δόθηκαν 61.914 υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, 7.015 συνεδρίες σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας και 3.630 ατομικές συνεδρίες με ψυχολόγους. Επιπλέον, παρείχαν οδοντιατρική φροντίδα μέσω κινητής μονάδας που πραγματοποίησε 2.353 συνεδρίες, ενώ το σύστημα παραπομπής έχει συνδέσει περισσότερα από 4.000 άτομα με τα τοπικά νοσοκομεία για εξειδικευμένη ιατρική περίθαλψη.

kathimerini

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news