facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Το Κίνημα Αλλαγής ψηφίζει «ναι» στην αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια, μετά την παρέμβαση Βενιζέλου

Μετά από πολλές διαβουλεύσεις και εσωτερικές αντιπαραθέσεις, και υπό το βάρος της παρέμβασης του Ευάγγελου Βενιζέλου, τελικά η Δημοκρατική Συμπαράταξη αποφάσισε να υπερψηφίσει το άρθρο 8 του νομοσχεδίου με το οποίο δίνεται η δυνατότητα και σε ομόφυλα ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης να γίνονται ανάδοχοι γονείς.

Αυτό ανακοίνωσε η ειδική αγορήτρια του κόμματος Εύη Χριστοφιλοπούλου. Εξηγώντας την απόφαση της Κ.Ο., η κα Χριστοφιλοπούλου αναγνώρισε ως θετικές τις αλλαγές που επέφερε η αναπληρωτής υπουργός Θεανώ Φωτίου στο επίμαχο άρθρο 8.

«Το άρθρο 8 λέει πλέον ότι η καταλληλότητα στην αναδοχή είναι πρωτεύον κριτήριο και στην περίπτωση συγγενούς δεν ισχύει το όριο ηλικίας. Πρέπει όλοι να είμαστε προσηλωμένοι στο Σύνταγμα. Περισσεύει η υποκρισία όταν ξεχνάμε ότι σήμερα οποιοσδήποτε Έλληνας μεμονωμένος θα μπορεί να υιοθετήσει ή γίνει ανάδοχος γονέας χωρίς διακρίσεις θρησκευτικές ή σεξουαλικές. Βλέπουμε θετικά τις αλλαγές του άρθρου 8 και το υπερψηφίζουμε» είπε.

Έπειτα και από το «ναι. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η υπερψήφιση του άρθρου αναμένεται με ευρεία πλειοψηφία καθώς παρά τους διαφωνούντες το υπερψηφίζουν ( με μεμονωμένες εξαιρέσεις βουλευτών) οι Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού αλλά και μεμονωμένοι βουλευτές από τις υπόλοιπες Κ.Ο φαίνεται πως ήδη συγκεντρώνεται μια πλειοψηφία η οποία ξεπερνά το 160.

Ήττα Κωνσταντινόπουλου το «Ναι»

Το «Ναι» του Κινήματος Αλλαγής για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια αποτελεί κατά κάποιο τρόπο και ήττα για τον βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ο οποίος είχε επιτεθεί στον Ευάγγελο Βενιζέλο όταν εκείνος εξέφρασε την άποψή του για το θέμα.

Αρχικά , ο κ. Κωνσταντινόπουλος εξαπέλυσε ευθείες βολές στον Ευάγγελο Βενιζέλο για τις δηλώσεις του υπέρ της αναδοχής τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια, θέμα με το οποίο διαφωνούσαν περίπου οκτώ βουλευτές της ΔΗΣΥ.

«Τώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για την αναδοχή, περιμένω «ύμνους» των Συριζαίων! Το χειρότερο όμως είναι Κυριακή να «χτίζεις» στην Καθημερινή και Πέμπτη να «γκρεμίζεις»στη Βουλή! Η επιστημονική σου άποψη να αναιρεί την πολιτική σου θέση!», έγραψε στο Twitter ο βουλευτής Αρκαδίας.

Η επίθεση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Βενιζέλου, το γραφείο του οποίου εξέδωσε ανακοίνωση απαντώντας στο βουλευτή:

«Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν δέχεται μαθήματα αντιπολιτευτικής συνέπειας. Επιπλέον κανείς δεν έχει το πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να χρησιμοποιεί ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων με κριτήρια στιγμιαίου τακτικισμού. Όποιος θέλει να κάνει αξιόπιστη αντιπολίτευση έχει πολλά αλλά θέματα να επιλέξει. Τέλος, η αυτονομία των πολιτικών χώρων δεν είναι ρητορική δήλωση, αλλά αποτέλεσμα που προκύπτει μέσα από σταθερές και καθαρές θέσεις στα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον τόπο. Ορισμένοι θα έπρεπε να έχουν μεγαλύτερη συστολή».

Κατά της αναδοχής οι ΑΝΕΛ

Την ίδια ώρα ομως στην ολομέλεια της βουλης ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιώργος Λαζαρίδης επέμεινε στην διαφορετική άποψη του κόμματος του όσον αφορά το άρθρο 8 και την αναδοχή παιδιών σε ομόφυλα ζευγάρια. Ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε ότι «οι ρυθμίσεις του συγκεκριμένου άρθρου θέτουν σε κίνδυνο το δικαίωμα του ανήλικου παιδιού να διαμορφώσει και να ολοκληρώσει ελεύθερα την προσωπικότητα και την ψυχοσωματική του ανάπτυξη και καθιστά το παιδί αυτό ευάλωτο σε πιθανές κοινωνικές αντιδράσεις. Σεβαστές όλες οι απόψεις αλλά εμείς είμαστε αντίθετοι στο άρθρο 8 και στην δυνατότητα που δίνει στα ομόφυλα ζευγάρια να γίνουν ανάδοχοι γονείς.»

Τα επιχειρήματα Βενιζέλου

Ας σημειωθεί ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η Ντόρα Μπακογιάννη είχαν πρώτοι τοποθετηθεί, από τα κόμματά τους, υπέρ της αναδοχής από ομόφυλους γονείς.

Ο κ. Βενιζέλος επικαλούμενος την ευρωπαϊκή νομολογία ανέφερε ότι δεν μπορεί να υπάρξει διαχωρισμός των ομοφύλων ζευγαριών στην αναδοχή παιδιών.

«Η κοινή ευρωπαϊκή νομική ηθική δεν είναι ούτε ατομική ηθική, ούτε χριστιανικών εκκλησιών ή ορθόδοξης εκκλησίας. Τα σέβομαι όλα αυτά αλλά το κράτος και το Συμβούλιο της Ευρώπης δεν νομοθετούν με βάση την θρησκευτική αντίληψη , άρα ο καθένας ως πολίτης έχει δικαίωμα στην απόκτηση τέκνου και το δικαίωμα αυτό υπάρχει και για ομόφυλα ζευγάρια», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news