facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Τσακαλώτος και Βούτσης: Οι συντάξεις θα μειωθούν, όπως και το αφορολόγητο

Μετριάζοντας αισθητά τις προσδοκίες που καλλιεργεί το Μαξίμου εν είδει παροχολογίας για τα μέτρα ελάφρυνσης μετά την ολοκλήρωση του Προγράμματος, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νίκος Βούτσης ήρθαν να...γρατσουνίσουν το κεντρικό αφήγημα.

Ουδείς γνωρίζει αν πρόκειται για μια προσυνεννοημένη διαφοροποίηση – υπό τον φόβο των θεσμών- ή για μια πραγματική διαφωνία του υπουργού των Οικονομικών και του Προέδρου της Βουλής με το Μαξίμου. Ωστόσο, το μόνο βέβαιον είναι ότι πρόκειται για βασική διαφοροποίηση.

Σε διάστημα λίγων ημερών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απέκλεισε το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστεί η περικοπή των συντάξεων από τον Ιανουάριο του 2019, διαψεύδοντας επί της ουσίας και τις προσδοκίες για αύξηση του κατώτατου μισθού. Ο πρόεδρος της Βουλής, ήταν σαφής ότι δεν είναι ώρα να λέμε ποια μέτρα θα παρθούν πίσω. Και συντασσόμενος πλήρως με τον υπουργό Οικονομικών διεμήνυσε ότι θα ήταν λάθος να δώσει σήμα για μη εκπλήρωση των υποσχόμενων.!

Μαξίμου επιμένει στα μέτρα ελάφρυνσης

Υπενθυμίζεται, ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας φλερτάροντας με γενικόλογες υποσχέσεις για την επόμενη μέρα δεν χάνει ευκαιρία να αφήνει ανοικτό «παράθυρο» ελαφρύνσεων, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι μιλάμε για μετά τη λήξη του Προγράμματος. Με πιο συζητημένες, τις αναφορές που έκανε (πιθανότατα για εσωτερική κατανάλωση) παρουσία του προέδρου της Κομισιόν Γιούνκερ και του Γενικού Γραμματέα του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, επικαλούμενος τις πολύ καλές δημοσιονομικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Ζεστή την κουβέντα, κρατάει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος που χωρίς να το αρνηθεί και σε εντελώς άλλη γραμμή με τους κκ Τσακαλώτο και Βουτσή επέμεινε (Αθήνα 9.84 ): « Αν η δημοσιονομική πορεία της χώρας το επιτρέψει τότε θα μπορούσαμε αργότερα να δούμε μέτρα για τη χαλάρωση κάποιων πολιτικών λιτότητας» , διευκρινίζοντας φυσικά ότι κάτι τέτοιο δεν είναι της παρούσης και ούτε θα γίνει δίχως τη συγκατάθεση των θεσμών.

Οι δανειστές προειδοποιούν

Ο πρόεδρος του eurogroup Μάριο Σεντένο, τέλος, με συνέντευξή του στην Καθημερινή, ήρθε να θυμίσει προς πάσα κατεύθυνση ότι πάσης φύσεως πισωγυρίσματα δεν θα γίνουν ανεκτά. «Δεν είμαι οπαδός της έννοιας του πισωγυρίσματος», τόνισε και εξήγησε ότι «η εφαρμογή των πολιτικών δεν τελειώνει με το τέλος του προγράμματος».!

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news