facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Στους δρόμους οι συνταξιούχοι για τις νέες περικοπές

Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν οργανώσεις συνταξιούχων κατά του νόμου Κατρούγκαλου που, όπως υποστηρίζουν, είναι ένας αντιασφαλιστικός και φορομπηχτικός νόμος.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπο
νδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, «ζητάμε να καταργηθεί αυτός ο νόμος που έχει θανατηφόρες διατάξεις για την προσωπική διαφορά και των επανυπολογισμό των συντάξεων με αποτέλεσμα να μας οδηγεί στη βάσανο της περικοπής 3 με 4 συντάξεων».



Ο κ. Κουμπούρης, όπως και οι διαδηλωτές, «ξεκαθάρισαν» ότι δεν θα δεχτούν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση που τους αφαιρεί όσα δούλεψαν μια ολόκληρη ζωή και ότι θα βρίσκονται στους δρόμους για την ανατροπή του «αντιασφαλιστικού» νόμου.
Η μαζική συγκέντρωση των συνταξιούχων ξεκίνησε στην πλατεία Κοτζιά, ενώ ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.
Οι συγκεντρωμένοι παραμένουν έξω από το Υπουργείο φωνάζοντας συνθήματα.



Στην πορεία συμμετέχουν τα μέλη των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ, ΠΟΣ ΟΑΕΕ και ΠΣ Δικηγόρων 
Οι συνταξιούχοι θα χάσουν έως τρεις συντάξεις το 2019 εξαιτίας της μείωσης κατά 18% της προσωπικής διαφοράς των κύριων και των επικουρικών συντάξεων, της κατάργησης των οικογενειακών επιδομάτων, του «παγώματος» των αυξήσεων σε όλες τις συντάξεις έως τον Δεκέμβριο του 2021 και της κατάργησης του ΕΚΑΣ.



Σύμφωνα με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων σωρρευτικά οι απώλειες των μνημονιακών περικοπών για τους συνταξιούχους, ξεπερνούν τα 62 δισ. ευρώ, ενώ το νέο σύστημα υπολογισμού των συντάξεων που εισήγαγε ο νόμος Κατρούγκαλου, είναι «αναλογιστικά άδικο και ληστρικό».
Κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις συνταξιούχων έχουν επίσης προγραμματιστεί στην Κέρκυρα στις 10.30 π.μ., στο ΙΚΑ. Στη Λαμία, την Τετάρτη 16/5, στις 10.30 π.μ., στην εφορία. Στη Χαλκίδα, την Πέμπτη 17/5, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Αγοράς. Στον Πύργο, την Πέμπτη 17/5, στις 10 π.μ., στην πλατεία ΟΤΕ. Στην Καβάλα, την Τρίτη 22/5, στις 11 π.μ., στην πλατεία Καπνεργάτη.




Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία συνταξιούχων έξω από το ΕΦΚΑ Αριστοτέλους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν συνταξιούχοι, μπροστά από τα γραφεία του ΕΦΚΑ στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη. Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων "Η Συσπείρωση", Βασίλης Παρτάλης, οι συνταξιούχοι ζητούν να μην εφαρμοστούν νέες μειώσεις στο αφορολόγητο, καθώς, κάτι τέτοιο –όπως τονίζουν– θα έχει ως αποτέλεσμα να χάσουν από μία έως και δύο συντάξεις.
Επίσης, διαμαρτύρονται για τις νέες μειώσεις στις συντάξεις τους από την προσωπική διαφορά, καθώς, όπως υποστηρίζουν, μπορεί να φτάσουν και το 18%. H πορεία των συνταξιούχων κατέληξε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ (στη συμβολή των οδών Εγνατία με Αριστοτέλους), όπου και κατέθεσαν ψήφισμα.
Τους συνταξιούχους υποδέχθηκε ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Θεσσαλονίκης, Χρήστος Δουίτσης, ο οποίος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η στήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικά στρωμάτων, η οποία "αντανακλάται", μέσα σε δράσεις, όπως η διανομή του κοινωνικού μερίσματος.








Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη
















ΑΠΕ - ΜΠΕ /thetoc

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news