facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Πεδίον του Άρεως: Μαζεύουν τα σκουπίδια με προστασία ένοπλων αστυνομικών!

Ίσως να συμβαίνει σε περιοχές της Κολομβίας ή του Αφγανιστάν, στην Ευρώπη πάντως δεν πρέπει να υπάρχει άλλος δημόσιος χώρος – και μάλιστα στο κέντρο πρωτεύουσας – που για να γίνει η αποκομιδή των σκουπιδιών θα πρέπει να οργανωθεί κάθε φορά μία συντονισμένη επιχείρηση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων με μία επίλεκτη ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας. 



Ακόμα και βάρκες θα βρεις πεταμένες στο χώρο


Η περιοχή είναι το Πεδίον του Άρεως και συγκεκριμένα το νότιο τμήμα του που καταλήγει στην οδό Μαυρομματαίων. Εκεί λειτουργεί η μεγαλύτερη πιάτσα εμπορίας ναρκωτικών της πρωτεύουσας από ένα ιεραρχημένο κύκλωμα Αφγανών και Πακιστανών εμπόρων που προσελκύει εκατοντάδες τοξικοεξαρτημένους και ευκαιριακούς χρήστες, ανάμεσά τους και πολλούς άστεγους που διαβιούν στο χώρο υπό συνθήκες ακραίας εξαθλίωσης, ανάμεσα σε απορρίμματα, αίματα από πληγές και συγκρούσεις και περιττώματα, τα οποία ενίοτε χρησιμοποιούνται για να καλύψουν «καβάντζες» (κρύπτες) ναρκωτικών κάτω από το χώμα του πάρκου. 



Το κλιμάκιο του υγειονομικού της Περιφέρειας Αττικής μετά από πρόσφατη αυτοψία, χαρακτήρισε το χώρο «υγειονομική βόμβα» για τους περιοίκους και τους διερχόμενους από το Πάρκο και κάλεσε την αστυνομία να συνδράμει τις υπηρεσίες καθαριότητας που αδυνατούν να προσεγγίσουν τον χώρο λόγω των ναρκεμπόρων που φέρουν απαξάπαντες οπλισμό (από στιλέτα μέχρι και… χατζάρες). 



Έτσι μία φορά την εβδομάδα οργανώνεται επιχείρηση καθαρισμού του χώρου με την κάλυψη ένοπλων αστυνομικών. Η διαδικασία έχει ως εξής: 

Πρώτα εμφανίζονται οι κλούβες της αστυνομίας και οι δικυκλιστές. Οι έμποροι το σκάνε στις διαδρομές του Πάρκου (ειδοποιημένοι από ένα καλά οργανωμένο σύστημα τσιλιαδόρων) και μένουν στο χώρο οι πιο εξαθλιωμένοι τοξικοεξαρτημένοι – κάποιοι εκ των οποίων δεν μπορούν όχι να τρέξουν, αλλά ούτε να περπατήσουν λόγω της άθλιας κατάστασης της υγείας τους. 



Αυτοί συγκεντρώνονται σιγά σιγά στις κλούβες και πηγαίνουν για «εξακρίβωση στοιχείων» στο τμήμα Κυψέλης, μία διαδικασία που ο καθένας τους θα πρέπει να έχει υποστεί εκατοντάδες φορές...
  
Το διάστημα που η πιάτσα εμπορίας ναρκωτικών μένει χωρίς ανθρώπους, έρχονται βιαστικά οι εργάτες καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων και με κινήσεις «καμικάζι» - καθώς οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ δεν μπορούν να μείνουν για πολύ στον χώρο - προσπαθούν να μαζέψουν ό,τι μαζεύεται: πάσης φύσεως απορρίμματα, χρησιμοποιημένες σύριγγες και σπασμένες γυάλινες πίπες (για το ναρκωτικό σίσα) και μεγάλες ποσότητες κοπράνων τις οποίες οι έμποροι ναρκωτικών χρησιμοποιούν για να απομακρύνουν τους «περίεργους» από τα μέρη που φυλάνε τα ναρκωτικά. 



Η καθαριότητα του Πεδίου του Άρεως είναι ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής, η οποία όμως μέχρι πρόσφατα δεν διέθετε εργολαβία για να την αναλάβει. Έτσι, άτυπα, όπως μας είπε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας, είχε προσφερθεί ο Δήμος για να ανακουφίσει την κατάσταση και τη ζωή των περιοίκων. 

Οι επιχειρήσεις του Δήμου δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς οι εργάτες καθαριότητας έχουν να περισυλλέξουν μολυσματικά απορρίμματα αλλά και απίθανα αντικείμενα που τα άτομα τις πιάτσας συλλέγουν στον χώρο. 

Το έργο τους μοιάζει «σισύφειο» καθώς με την απομάκρυνση των αστυνομικών και των συνεργείων του δήμου, εμφανίζονται ξανά οι έμποροι και οι ντίλερς, οι οποίοι με ταμπλέτες που παίζουν δυνατά μουσική, ειδοποιούν την πελατεία ότι «το μαγαζί άνοιξε πάλι και σας περιμένει να πάρετε όσο θάνατο αντέχετε…» 

Κι έτσι μέσα σε λίγη ώρα η πιάτσα αποκτά και πάλι τη θλιβερή της καθημερινότητα… 

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ «Δημήτρη Φιλιππίδη της Κίνησης  για την Αναβάθμιση & την Αναζωογόνηση της 6ης Δ.Κ. Αθήνας» 
skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news