facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018

Πού πήγαν τελικά τα χρήματα του τηλεμαραθωνίου που έγινε το 2016 για το νοσοκομείο «Σωτηρία»;

Ο διοικητής του νοσοκομείου «Σωτηρία» απάντησε στην επιστολή που έστειλε η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας σχετικά με την τύχη των χρημάτων που είχαν συγκεντρωθεί κατά τη διάρκεια τηλεμαραθωνίου το 2016.

Τι λέει ο διοικητής του νοσοκομείου;

«Το Νοσοκομείο Σωτηρία δεν έχει εκδώσει καμία απόφαση-έγκριση και δεν έχει συνάψει σύμβαση σε σχέση με τη διαδικασία συγκέντρωσης χρημάτων που δημοσιοποιήθηκε το 2016 μέσω των ΜΜΕ, για ανακαίνιση της Γ΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου. Δεν υπάρχει ενημέρωση για το είδος των εργασιών που θα πραγματοποιούνταν με τα χρήματα που θα συγκεντρώνονταν, καθώς και για τυχόν εργασίες που έγιναν στην Κλινική σε εκπλήρωση του σκοπού του τηλεμαραθωνίου και το ύψος της συνολικής δαπάνης αυτών. Επίσης δεν υπάρχει ενημέρωση για το ποιος ήταν ο υπεύθυνος φορέας για τη συγκέντρωση των χρημάτων και δεν τέθηκαν υπόψη μας απολογιστικά στοιχεία για τα έσοδα του τηλεμαραθωνίου».

Ο διοικητής μάλιστα του Νοσοκομείου είχε απαντήσει τα ίδια και σε ερώτηση του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας-Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), το οποίο ρωτούσε, εάν υπήρχε ενημέρωση για το είδος των εργασιών που θα πραγματοποιούνταν με τα χρήματα που θα συγκεντρώνονταν, καθώς και για τυχόν εργασίες που έγιναν στην Κλινική σε εκπλήρωση του σκοπού του τηλεμαραθωνίου και το ύψος της συνολικής δαπάνης αυτών. Επίσης, το ΣΕΥΥΠ ρωτούσε ποιος ήταν υπεύθυνος φορέας για τη συγκέντρωση χρημάτων και αν τέθηκαν υπόψη της Διοίκησης απολογιστικά στοιχεία για τα έσοδα του τηλεμαραθωνίου.

Τι δηλώνει η ΕΙΤΗΣΕΕ

Η ΕΙΤΗΣΕΕ, σε ανακοίνωσή της σχετικά με το θέμα του Τηλεμαραθωνίου για την ενίσχυση της προσπάθειας ανακαίνισης της Γ΄ΠΠ Κλινικής του ΓΝΑ ΣΩΤΗΡΙΑ που υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ένωσης διευκρινίζει τα εξής:

«Η ΕΙΤΗΣΕΕ ήδη από την πρώτη στιγμή ευαισθητοποιήθηκε στην πράξη, αποκρινόμενη θετικά στο προαναφερθέν αίτημα του Διευθυντή της Γ΄ΠΠ Κλινικής, ως Πρόεδρος του Ογκολογικού Κέντρου Ιατροβιολογικής Εκπαίδευσης και Έρευνας (ΟΚΙΒΕΕ).

Στη συνέχεια, έπειτα και από την ολοκλήρωση των προαναφερθέντων εγκρίσεων προς τον ΟΚΙΒΕΕ, από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την Περιφέρεια Αττικής υλοποιήθηκε η πρωτοβουλία η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία συγκεντρώνοντας συνολικά 257.307 ευρώ.

Η ΕΙΤΗΣΕΕ συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχία της συγκεκριμένης προσπάθειας αναλαμβάνοντας τη δημιουργία και την προβολή των τηλεοπτικών σποτ καθώς και ειδικών αφιερωμάτων στις καθημερινές εκπομπές των τηλεοπτικών σταθμών-μελών της.

Διευκρινίζεται ότι η ΕΙΤΗΣΕΕ δεν είχε καμία ανάμιξη στη ροή των χρημάτων σε όλες τις φάσεις του έργου, καθώς υπεύθυνος για τη διαχείριση των χρημάτων είναι το ΟΚΙΒΕΕ, όπως προκύπτει και από τις αποφάσεις των αρμόδιων φορέων (Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύη, Περιφέρεια Αττικής).

Όπως ενημερωθήκαμε, μέσω αλληλογραφίας του Διευθυντή της Γ΄ΠΠ Κλινικής και Προέδρου του ΟΚΙΒΕΕ με το Υπουργείο Εργασίας και την Περιφέρεια Αττικής, προ περίπου 3 μηνών, στην οποία εξηγούσε τις δυσκολίες στην υλοποίηση των έργων, ζητήθηκε παράταση του χρονοδιαγράμματος για την ολοκλήρωση των έργων, καθώς και αλλαγή του αρχικού σκοπού.

Σημειώνεται πως σε όλη τη διάρκεια του συγκεκριμένου έργου η ΕΙΤΗΣΕΕ ζητούσε ανά διαστήματα ενημέρωση για την πορεία υλοποίηση των έργων προκειμένου με την ολοκλήρωσή τους να πληροφορήσει μέσω των σταθμών-μελών της το τηλεοπτικό κοινό που είχε συμμετάσχει στη συγκέντρωση του προαναφερόμενου ποσού.

Παράλληλα, από την προαναφερόμενη αλληλογραφία προκύπτει ότι έχει πραγματοποιηθεί μέρος των έργων, των οποίων η Διοίκηση του νοσοκομείου δεν αποδέχεται την παραλαβή τους, καθιστώντας έτσι την ολοκλήρωση των έργων και την αξιοποίηση του ποσού αδιέξοδη.

Η ΕΙΤΗΣΕΕ υπηρετώντας τον αρχικό σκοπό του Τηλεμαραθωνίου έχει συμβάλει σημαντικά και στην πράξη για την επιτυχία της σχετικής πρωτοβουλίας, αντιλαμβανόμενη την κρισιμότητα των έργων για τους ασθενείς, καθώς και για τη βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών των μονάδων υγείας της χώρας μας.

Αναμένουμε λοιπόν και από τις άλλες πλευρές την υλοποίηση των υποχρεώσεών τους στην κατεύθυνση του αρχικού σκοπού του Τηλεμαραθωνίου, αποφεύγοντας τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια».

Τα χρήματα δεν δόθηκαν για το σκοπό που έχει γίνει ο τηλεμαραθώνιος

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, μιλώντας στον Real FM για το θέμα σημείωσε: «Υπέπεσε στην αντίληψή μας το συγκεκριμένο γεγονός από μία επιστολή που απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, ο κ. Κυριακόπουλος στη διοίκηση του νοσοκομείου Σωτηρία, όπου ζήτησε να δει πού πήγαν τα χρήματα αυτά από τον έρανο που έγινε στις 16 Απριλίου του 2016, τα οποία προορίζονταν για την ανακαίνιση της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής – Ογκολογικής Κλινικής του νοσοκομείου».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «η επιστολή του διοικητή προς τον κ. Κυριακόπουλο λέει ότι το νοσοκομείο δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα, δεν έγινε καμία επισκευή στη Γ’ Πανεπιστημιακή Παθολογική – Ογκολογική Κλινική του νοσοκομείου και επικαλείται και ένα υπηρεσιακό έγγραφο του Διευθυντή Διοικητικού Λογιστικού του νοσοκομείου, ο οποίος λέει ότι ουδεμία επισκευή έγινε. Με το συγκεκριμένο θέμα ασχολήθηκε και το σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας».

Και συμπληρώνει: «Εδώ μαζεύτηκαν πάνω από 200.000 ευρώ που είναι υπέρ απαραίτητα για το νοσοκομείο και απ’ ότι φαίνεται από τις επιστολές οι ιδιωτικοί σταθμοί παρέδωσαν τα χρήματα αυτά σε κάποιον στο νοσοκομείο. Αναζητείται λοιπόν σε ποιον τα παρέδωσαν, εάν τα χρήματα αυτά υπάρχουν, εάν έχουν διατεθεί. Για το σκοπό πάντως που έχει γίνει ο τηλεμαραθώνιος δεν δόθηκαν, δηλαδή για την ανακαίνιση της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής – Ογκολογικής Κλινικής του νοσοκομείου.

healthpharma

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news