facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Μαριάς στο ΘΕΜΑ 104,6: Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει μαζικές ελληνο

"Αθρόες ελληνοποιήσεις μεταναστών σχεδιάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ", όπως καταγγέλλει ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής και πρόεδρος του κόμματος "Ελλάδα - ο Άλλος Δρόμος" Νότης Μαριάς. Με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσε, για το ζήτημα των μαζικών χορηγήσεων ιθαγένειας, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον πρώτο Αντιπρόεδρο Φρανς Τίμερμανς, ο κ. Μαριάς μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6. 

"Σε μια φάση που είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση χάνει την ψήφο και την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, είναι προφανές ότι θα επιχειρήσει μαζικές ελληνοποιήσεις ούτως ώστε να αντισταθμίσει με άρτι ελληνοποιηθέντες πρόσφυγες και μετανάστες την απώλεια που θα έχει στις κάλπες από τον ελληνικό πληθυσμό", δήλωσε ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής μιλώντας στο Βραδινό Μαγκαζίνο με τον Γιώργο Λαμπράκο και την Ντόνα Δρούτσα. 

Οι μετανάστες που δικαιούνται να λάβουν την ελληνική ιθαγένεια σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει θέσει το υπουργείο Εσωτερικών, όπως είπε ο κ. Μαριάς, ανέρχονται σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες. "Τα στοιχεία λένε ότι είναι κοντά στις 850.000, αντιλαμβάνεστε ότι θα μιλάμε για αλλοίωση αποτελέσματος και στις Ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Υπολογίζονται ότι οι 250.000 είναι Αλβανοί, Πακιστανοί κλπ με 12ετή παραμονή στην Ελλάδα. Μόνο το 2016 είχαμε 33.000 πολιτογραφήσεις". 

Μάλιστα προχωρά και σε μια πρόταση για να διαφυλαχθεί ο έλεγχος και η διαφάνεια. "Είναι κάτι που κανείς πρέπει να το παρακολουθήσει. Δεν υπάρχει διαφάνεια στο ποιοι παίρνουνν κάθε φορά τη δυνατότητα να πάρουν ελληνικό διαβατήριο, δηλαδή ελληνική υπηκοότητα. Νομίζω πρέπει να ανοίξει με μεγαλύτερη διαφάνεια όλο αυτό το σύστημα το οποίο είναι στο υπουργείο Εσωτερικών και να τεθεί σε διακομματικό έλεγχο. Θα έλεγα καλύτερα σε έλεγχο μιας επιτροπής της Βουλής για να μην έχουμε παρατράγουδα τα οποία όταν συμβούν θα είναι πολύ αργά" δήλωσε ο κ. Νότης Μαριάς. 

Στην ερώτηση του κ. Νότη Μαριά προς τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Τίμερμανς απάντησε: 

«Είναι ένα ιδιαίτερα περίπλοκο θέμα. Περίπλοκο διότι και η απόφαση σχετικά με το ποιος επιτρέπεται να ψηφίσει, να συμμετάσχει στις εκλογές και ποιος λαμβάνει την εθνική ιθαγένεια ως γνωρίζετε είναι εθνική αρμοδιότητα. Έχουμε ευρωπαϊκά πρότυπα βεβαίως, βρισκόμαστε και μέσα σε μια συζήτηση γι΄ αυτό το λεγόμενο passport skim στη Μάλτα. Έχουμε κάποιες απαιτήσεις όταν δηλαδή δώσετε ιθαγένεια σε κάποιον πρέπει να έχει κάποια προφανή διασύνδεση με την συγκεκριμένη χώρα, αυτό απαιτείται».

Και ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν κατέληξε: «Τώρα απλά μαζική χορήγηση ιθαγένειας φαίνεται όντως να αντιβαίνει σε ευρωπαϊκά πρότυπα. Το διατυπώνω πολύ προσεκτικά ωστόσο, το δικαίωμα χορήγησης ιθαγένειας υπό ορισμένες συνθήκες, υπό ορισμένους όρους, είναι εθνικό κυριαρχικό δικαίωμα των χωρών-μελών. Έχουν όμως την ευθύνη να διασφαλίσουν ότι το γεγονός ότι χορηγούν το δικαίωμα αυτό λαμβάνει υπόψιν και τα συμφέροντα άλλων χωρών μελών, των άλλων χωρών μελών. Αυτά είναι τα στάνταρ τα οποία πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν και φοβούμαι ότι δεν μπορώ να απαντήσω ευρύτερα απ’ αυτό».



protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news