facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Πετρόπουλος:«Οι περικοπές θα αφορούν και συντάξεις κάτω από τα 1.000 ευρώ»

«Έχουμε μπροστά μας 7 μήνες για να αποφασιστεί τι θα γίνει με τις συντάξεις. Το πλεόνασμα στην κοινωνική ασφάλιση θα ξεπερνά το 1 δισεκ. ευρώ και φέτος, οπότε θα έχουμε το δημοσιονομικό περιθώριο να προσεγγίσουμε ορισμένες πλευρές των συνεπειών με έναν καλύτερο τρόπο» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Κοινωνικής Απασχόλησης Τάσος Πετρόπουλος.

Ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός του 2019 θα κατατεθεί τέλη Νοεμβρίου και θα ψηφιστεί εντός του Δεκέμβρη. Εκεί θα κριθεί, τόνισε, τι ακριβώς θα συμβεί.

«900.000 καταβαλλόμενες συντάξεις θα μειωθούν έως και 18% σε σύνολο 2,9 εκατ. συντάξεων, όπως προκύπτει από το πρώτο δείγμα επανυπολογισμού των συντάξεων» δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Απασχόλησης.

«Οι περικοπές (από την 1ης Ιανουαρίου του 2019) θα αφορούν και συντάξεις κάτω από τα 1.000 ευρώ» παραδέχθηκε ο κύριος Πετρόπουλος, και έσπευσε να σημειώσει ότι τον Οκτώβριο θα δουν πόσο θα μειωθούν και ότι θα τις βελτιώσουν. «Έχουμε μπροστά μας επτά μήνες για τις συντάξεις» είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Πετρόπουλος.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό «η μείωση έως 18% στις συντάξεις εμπεριέχει και τα επιδόματα, δεν υπάρχει πρόσθετη περικοπή επιδομάτων, οι μειώσεις στις συντάξεις δεν θα υπερβαίνουν το 18%». Διευκρίνισε ότι θα υπάρξουν συντάξεις που θα μειωθούν έως και 200 ευρώ το μήνα.

«Το 18% δεν αφορά όλους τους συνταξιούχους, αφορά ένα 25% με 30% των καταβαλλόμενων συντάξεων... Τον Οκτώβρη θα δούμε τις ακριβείς περικοπές στις συντάξεις» σημείωσε.

Ο Τάσος Πετρόπουλος δεσμεύτηκε ακόμα ότι έως τον Αύγουστο θα καταβληθούν όλες οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις, εκτός από ορισμένες περιπτώσεις.

Παράλληλα με την μείωση των συντάξεων έρχεται και αύξηση των εισφορών που θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση των εισοδημάτων είπε στον ΣΚΑΙ ο τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης.

«Παράθυρο» για επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνηθεισών μειώσεων στις συντάξεις (από το 2019) και στο αφορολόγητο όριο (από το 2020) άφησε πάντως ο Νίκος Παππάς μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο.

Τις δηλώσεις κυβερνητικών και κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι προτίθενται να επαναδιαπραγματευτούν για να μην μειωθούν οι συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2019 επέκρινε μέσω του ΣΚΑΪ ο Κώστας Κυρανάκης, ενώ σημείωσε ότι δεν τίθεται θέμα «καθαρής εξόδου» από το μνημόνιο τον Αύγουστο.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news