facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

"Upper Macedonia" η πρόταση της ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό

Η πρόταση της ΠΓΔΜ για τη λύση του Σκοπιανού φέρεται να περιλαμβάνει το όνομα "Upper Macedonia" (Άνω Μακεδονία), με γλώσσα τα Μακεδονικά και υποσημείωση ότι ανήκει στις σλαβικές γλώσσες, καθώς και εθνικότητα Άνω Μακεδονίας.

Την πληροφορία έφερε στο φως το σκοπιανό πρακτορείο "Vecher", ενώ σύμφωνα με το ίδιο, η είδηση δεν επιβεβαιώνεται, αλλά ούτε και διαψεύδεται μέχρι από τις αρχές της ΠΓΔΜ.

Όπως αναφέρει το capital.gr, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Σέρβο ομόλογό του και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς τόνισε νωρίτερα ότι "το κλειδί για επίλυση του ονοματολογικού είναι ο ρεαλισμός, ο πραγματισμός και η αντίληψη ότι πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς, όχι σάπιους, αλλά συμβιβασμούς που θα κερδίσουν και οι δυο πλευρές".

"Και συμβιβασμός σημαίνει ότι και οι δύο πλευρές πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να τα πάρουν όλα, ότι και οι δυο πλευρές θα πρέπει να έχουν κέρδη. Ελπίζω να έχει γίνει αυτό κατανοητό από όλες τις πλευρές της διαπραγμάτευσης και να έχουμε θετικές εξελίξεις", είπε.

"Το συμφέρον όλων είναι να λυθεί αυτό το θέμα και να απομακρυνθούν όλα τα προβλήματα", απάντησε ο κ. Ντάτσιτς. Η Σερβία, όπως είπε, έχει μεγάλη κατανόηση για τη στάση της Ελλάδας, επαναλαμβάνοντας ότι ήταν λάθος της χώρας του να αναγνωρίσει την πΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα. Ο ίδιος επισήμανε ότι η συμπεριφορά των Σκοπίων απέναντι στη Σερβία δεν ήταν η κατάλληλη, ενώ προσφέρθηκε η χώρα του να φιλοξενήσει ενδεχόμενη συνάντηση των δυο πλευρών.

thestival

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news