facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Πτώση μαχητικού Mirage 2000 στη Σκύρο

Μαχητικό Mirage 2000-5 κατέπεσε πριν από λίγο στη Σκύρο κάτω από άγνωστες συνθήκες.Το αεροσκάφος επέστρεφε για προσγείωση στη Σκύρο μετά από αναχαίτιση και βρισκόνταν κοντά στο αεροδρόμιο του νησιού. Έως στιγμής δεν είναι γνωστά τα αίτια της πτώσης, ή η υγεία του χειριστή.

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ενώ έχει δοθεί εντολή σε πλοία του πολεμικού ναυτικού να σπεύσουν στην περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, ένα ζευγάρι μαχητικών Mirage 2000-5 της 331 Μοίρας Παντός Καιρού (331 ΜΠΚ), που εκτελούσε καθήκοντα αεροσκαφών «ετοιμότητος» (readiness) της ελληνικής αεραμύνης, απογειώθηκε σε σκραμπλ για την αντιμετώπιση τουρκικών μαχητικών που είχαν μπει παράνομα στο FIR Αθηνών, μετά το τέλος της οποίας επέστρεφαν στη βάση τους.

Στις 12:15 και όταν βρίσκονταν σε απόσταση 9 ναυτικών μιλίων από το αεροδρόμιο της Σκύρου, ο Νο.2 του σχηματισμού ανέφερε ξαφνικά ότι ο «Νο.1» αυτού συνετρίβη στη θάλασσα και αμέσως σήμανε συναγερμός.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας:

Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου.

Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news