facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Δεύτερη προσφυγή στο ΣτΕ από οικολογικές οργανώσεις για το Ελληνικό

Και δεύτερη αίτηση ακύρωσης του προεδρικού διατάγματος για την επένδυση στο Ελληνικό, μετά την χθεσινή από 507 κατοίκους και τέσσερα σωματεία.

Νέες προσφυγές, αυτή τη φορά για δασική έκταση στο Ελληνικό, κατατέθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Υπενθυμίζεται, ότι στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει 507 και 4 νομικά πρόσωπα (Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών -Τμήμα Αττικής, Ελληνικό Δίκτυο Φίλοι της Φύσης, Ινστιτούτο για την Ενδογενή Παραγωγική Ανασυγκρότηση και Σύλλογος Κατοίκων Κάτω Ελληνικού).

Όλοι ζητούν να ακυρωθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τους όρους δόμησης για την επένδυση του Ελληνικού.

Σήμερα προσέφυγαν στο ΣτΕ το «Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων» και η «Οικολογική Συνεργασία» και ζητούν να ακυρωθεί το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα ως αντισυνταγματικό και παράνομο ως προς το σκέλος εκείνο που αφορά το δασικό τμήμα του, έκτασης των 243 στρεμμάτων.

Υποστηρίζουν οι οικολογικές οργανώσεις ότι η απόφαση των 111 σελίδων της Ολομέλειας του ΣτΕ η οποία εκδόθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2018, επί του Προεδρικό Διάταγμα και άναψε το «πράσινο φως» για την υλοποίηση της επένδυσης, πλανήθηκε ως προς την κρίση της αναφορικά με το δασικό τμήμα της έκτασης στο Ελληνικό.

Η σχετική μελέτη, σύμφωνα με τις οικολογικές οργανώσεις, προβλέπει τη διατήρηση ή την μεταφύτευση τμήματος της δασικής έκτασης, ενώ χαρακτηρίζει την επίμαχη δασική έκταση ως «τεχνητή δασική φυτεία».

Αυτή όμως η πλάνη περί των πραγμάτων, μαζί με την έλλειψη της πλήρους και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, προσκρούει τόσο στο άρθρο 24 του Συντάγματος που προστατεύει το περιβάλλον στην έννοια του οποίου περιλαμβάνονται και οι δασικές εκτάσεις, όσο και στο δασικό νόμο 998/1979.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι το εν λόγω Π.Δ. πάσχει από νόμιμη αιτιολογία σε σχέση με το θεωρημένο αλλά παρανόμως μη αναρτηθέντα δασικό χάρτη της επίμαχης περιοχής.

Τέλος, επισημαίνουν ότι εκκρεμεί άλλη αγωγή τους στην Δικαιοσύνη ως προς το ζήτημα του δασικού χάρτη της επίμαχης έκτασης.

Δήμαρχος Ελληνικού: Οι φερόμενοι ως «κάτοικοι και φορείς» δεν προέρχονται από τον δήμο μας

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος σχολιάζοντας τα νέα εμπόδια που βάζουν στην επένδυση ανέφερε ότι «οι φερόμενοι ως «κάτοικοι και φορείς» δεν προέρχονται από τον δήμο μας».

Αναλυτικά
Οι φερόμενοι ως «κάτοικοι και φορείς» που υπογράφουν την προσφυγή στο ΣτΕ, κατά συντριπτική πλειοψηφία δεν προέρχονται από τον δήμο μας. Η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων και του δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας, αλλά και το σύνολο σχεδόν των φορέων και συλλόγων της, συμφωνεί με το επενδυτικό σχέδιο στο Ελληνικό, κάτω από τις προϋποθέσεις που έχουμε ήδη θέσει στην Ελληνική Κυβέρνηση.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news