facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Δύσκολη από σήμερα η συμβίωση Καμμένου-Κουβέλη στο υπ. Αμυνας

Πολλά ερωτηματικά και αφορμή για... σενάρια, προκάλεσε η σημερινή παρουσία του Φώτη Κουβέλη στην έκτακτη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Πάνος Καμμένος.
Ο υπουργός Άμυνας, «άδειασε» ψυχρά  τον αναπληρωτή υπουργό του, λέγοντας πως δεν υπάρχει (ούτε υπήρξε έναρξη κάποιας διαδικασίας...) συμφωνία για την χρονομίσθωση δύο γαλλικών φρεγατών στο Πολεμικό Ναυτικό, διευκρινίζοντας ότι το μόνο που συζητήθηκε στην επίμαχη τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Μακρόν, είναι η πιθανότητα ναυπήγησης δυο  γαλλικών φρεγατών στον Σκαραμαγκά, με την χρησιμοποίηση μέρους του ποσού που οφείλει να επιστρέψει η Γαλλία στην Ελλάδα, από τα ελληνικά ομόλογα. «Αυτή ήταν και η μόνη συνομιλία που έγινε για φρεγάτες...» επανέλαβε με σημασία ο κ. Καμμένος.
Ο κ. Κουβέλης, όμως, αργά χθες το βράδυ και αφού είχε ανακοινωθεί η έκτακτη συνέντευξη τύπου του αρμόδιου υπουργού, μέσω «κύκλων» και συνεργατών του επέμεινε ότι συμφωνία για την χρονομίσθωση υπάρχει, έχουν γίνει συζητήσεις, και οι φρεγάτες θα πλεύσουν στο Αιγαίο το καλοκαίρι!
Στην αντιπολίτευση (που στηλίτευσε την ασυνεννοησία και την διπλή γλώσσα της κυβέρνησης, και μάλιστα με ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βουλή), θεωρούν εντελώς απίθανο να μην γνώριζε -και πάντως να υποψιαζόταν- ο κ. Κουβέλης τι θα έλεγε σήμερα το πρωί ο κ. Καμμένος. Πολύ περισσότερο, που χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε επίσης... «αδειάσει» (αν και πιο προσεκτικά) τον κ. Κουβέλη, λέγοντας αν και όταν υπάρξει συμφωνία, θα ανακοινωθεί».
Ως εκ τούτου, η παρουσία του κ. Κουβέλη στην συνέντευξη τύπου του κ. Καμμένου, καθώς και το γεγονός ότι δεν πήρε καν τον λόγο αλλά και δεν αντέδρασε, κάπως έστω, με το ύφος του στο «άδειασμα» του υπουργού Άμυνας, θεωρείται περίεργη και ακατανόητη. Και υπό κανονικές συνθήκες, ο κ. Κουβέλης θα έπρεπε να έχει υποβάλλει την παραίτηση του Εκτός αν...
Εκτός αν, όπως εκτιμούν ορισμένοι στην αντιπολίτευση αλλά και ευρύτερα, η υποτιμητική για τον ίδιο παρουσία του κ. Κουβέλη, θέλει να σηματοδοτήσει (εν αγνοία του κ. Καμμένου) ότι δεν αποκλείεται «κάτι άλλο να συμβαίνει...» κάτι που δεν αποκλείεται να «σκάσει» στο λίαν προσεχές μέλλον, σε σχέση με κάποιας μορφής «συμμετοχή» των δυο γαλλικών φρεγατών στον επιχειρησιακό έλεγχο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.
Παράλληλα, και με δεδομένο ότι οι σχέσεις Καμμένου- Κουβέλη είναι τεταμένες, και ο υπουργός σε μια σειρά από ζητήματα αναφέρεται με τρόπο σχεδόν περιφρονητικό για τον αναπληρωτή του, πολιτικοί παρατηρητές εκφράζουν σκέψεις ότι δεν αποκλείεται να υπάρχουν  και εν εξελίξει διαδικασίες για απομάκρυνση του κ. Καμμένου από το Άμυνας (σε σχέση, ενδεχομένως, και με εξελίξεις στο Σκοπιανό...), και έχει ζητηθεί από τον κ. Κουβέλη να...«κάνει υπομονή».
Αλλιώς, η συνύπαρξη Καμμένου- Κουβέλη στο Άμυνας και οι χαρακτηριστικές διαφορετικές γραμμές (αλλά και γλώσσα) που χρησιμοποιούν οι δύο άνδρες σ’ ένα τέτοιο κρίσιμο πόστο, μόνο προβλήματα αξιοπιστίας και σοβαρότητος θα δημιουργούσε στην κυβέρνηση.
iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news