facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Ο Κοντονής απαντά για την χάρη σε καταδικασθέντα τοξικομανή: Την έδωσε ο ΠτΔ και καλώς έπραξε

«Δημιουργούνται ψευδείς ειδήσεις ανθρωποφαγίας για έναν άνθρωπο που θέλει να ανοίξει νέους δρόμους και ορίζοντες στη ζωή του» δήλωσε ο Σταύρος Κοντονής.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε σήμερα στην κριτική που δέχτηκε από ρεπορτάζ εφημερίδων όσον αφορά την χάρη που έδωσε σε καταδικασθέντα το 2009 σε κάθειρξη 10 ετών για «αγορά και κατοχή ουσιών από μη τοξικομανή κατ' εξακολούθηση, με σκοπό την εμπορία καθώς και πώληση ναρκωτικών ουσιών κατ' εξακολούθηση.

Ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι την χάρη την έδωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά από γνωμοδότηση του συμβουλίου χαρίτων αλλά και του ίδιου και μίλησε με ιδιαιτέρως κολακευτικά λόγια για τον συγκεκριμένο κρατούμενο που όπως είπε έχει εκτίσει πλήρως την ποινή του, Διευκρίνισε δε ότι με τη χάρη που του δόθηκε, διαγράφτηκε μόνο το χρηματικό ποσό που του είχε επιβληθεί

«Την χάρη την παρέχει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ποιον αφορούσε η υπόθεση; Εναν συνάνθρωπό μας που είχε υποπέσει στο αδίκημα το οποίο περιγράφεται σε ηλικία 22 ετών, εξέτισε την ποινή του αποφυλακίστηκε με βάση το σχετικό άρθρο του Ποινικού Κώδικα», είπε ο κ. Κοντονής και συνέχισε: «Κατά τη διάρκεια της κράτησής του, κατόρθωσε να τελειώσει το τμήμα μηχανολογίας που ΤΕΙ Χαλκίδας με άριστα. Κατόπιν έδωσε εξετάσεις στο Μετσόβιο και πέτυχε πρώτος και αποφοίτησε με άριστα 9,38. Έγινε στη συνέχεια δεκτός από το Κέμπριτζ για την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής».

Οπως είπε ο υπ. Δικαιοσύνης «αυτός ο άνθρωπος είναι η επιτομή του ότι με όλες τις ελλείψεις με όλες τις αδυναμίες που ο καθένας μπορεί να πει για το σωφρονιστικό σύστημα, κάτι παράγεται. Και όχι μόνο αυτό αλλά υποβάλει τα χαρτιά του για να συνεχίσει ανώτατες σπουδές και στην Αμερική που εκεί η ύπαρξη της ποινής του έχει καταγραφεί και δεν του δίνεται η δυνατότητα να πάρει βίζα για αμερικανικό πανεπιστήμιο. Σε αυτή την περίπτωση γνωμοδοτεί θετικά το συμβούλιο χαρίτων κάνω και εγώ κάνω την ίδια πρόταση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος αποφαίνεται ότι πρέπει να του δοθεί χάρη».

Για να καταλήξει ο Στ. Κοντονής: «Ένας άνθρωπος που υπέπεσε σε ένα σοβαρό αδίκημα σε νεαρή ηλικία αλλά η πορεία του η διαδρομή του δείχνουν ότι έχει πάρει άλλο δρόμο και επιπλέον έχει εκτίσει και την ποινή του. Καμία ποινή δε χαρίστηκε ,ο συγκεκριμένος κρατούμενος την εξέτισε κανονικά, αυτό που του χαρίστηκε ήταν το ποσό που του είχε επιβληθεί γιατί δεν είχε τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει».

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news