facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ: Καμία προνομιακή μεταχείριση για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Με αμείωτη ένταση η Άγκυρα εμμένει στην τακτική των «εμπρηστικών» δηλώσεων και των προκλήσεων σε ό,τι αφορά τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, καθώς μετά το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης και το υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος, έσπευσε να απαντήσει στον Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος ζήτησε την άμεση απελευθέρωση του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη.

«Οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν θα αντιμετωπιστούν προνομιακά ενώπιον της ανεξάρτητης δικαιοσύνης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Αναφέρει χαρακτηριστικά το σχετικό έγγραφο: «Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στην ελληνική βουλή, αναφερόμενος σε θέματα που αφορούν τη χώρα μας, υπό τον μανδύα της’ αλληλεγγύης προς τα μέλη της Ένωσης’ είδαμε ότι συνεχίζει τη συνήθεια να αποφασίζει με ύφος ειδικού. Με αυτές τις δηλώσεις τους, που βασίζονται σε απόψεις Κυπρίων και Ελλήνων σχετικά με το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι χάνουν κάθε μέρα που περνάει περισσότερο την αξιοπιστία τους. Απορρίπτουμε αυτές τις δηλώσεις που στερούνται σοβαρότητας και νομικής βάσης».

Και συνεχίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ: «Οι Έλληνες στρατιώτες, που παραβίασαν τον τουρκικό νόμο, δεν θα αντιμετωπιστούν προνομιακά ενώπιον της ανεξάρτητης δικαιοσύνης. Καταδικάζουμε αυτή την αντίληψη διπλοπροσωπείας η οποία όταν θέλει θυμάται το κράτος δικαίου και όταν συμφέρει δεν διστάζει να προβεί σε δηλώσεις που έχουν την έννοια της παρέμβασης στην δικαστική διαδικασία».

newsbomb

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news