facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Μογκερίνι: Η Τουρκία να αποφεύγει κάθε ενέργεια στρεφόμενη κατά κράτους-μέλους

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις μεταξύ των ελληνικών και τουρκικών αρχών» διαβεβαίωσε η αντιπρόεδρος της Κομισιόν και επικεφαλής της διπλωματίας της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι απαντώντας σε ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη, σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Ειδικότερα, στην απάντησή της η κ. Μογκερίνι υπενθυμίζει ότι «το θέμα εθίγη από τους προέδρους Γιούνκερ και Τουσκ στη συνάντησή τους με τον πρόεδρο Ερντογάν στη Βάρνα στις 26 Μαρτίου 2018». Σημειώνει ακόμη ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δηλώσει επανειλημμένα, μεταξύ άλλων στο διαπραγματευτικό πλαίσιο του 2005 και στα συμπεράσματα του Συμβουλίου της 15ης Δεκεμβρίου 2015 , ότι η Τουρκία πρέπει να δεσμευτεί κατηγορηματικά για την ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας».

Όπως επισημαίνει, «η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καλέσει την Τουρκία να αποφεύγει κάθε είδους απειλή ή ενέργεια στρεφόμενη κατά κράτους μέλους που βλάπτει τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών».

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news