facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Σε δίκη ο Α. Μαρτίνης για δωρεάν νοσήλια επωνύμων στο «Ερρίκος Ντυνάν»

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων προκειμένου να δικαστεί για απιστία κατ' εξακολούθηση, θα καθίσει ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης, με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών της Αθήνας.

Η υπόθεση αφορά στα δωρεάν νοσήλια «επωνύμων» στο «Ερρίκος Ντυνάν».

Το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας με τον υπ. αριθμόν 499/2018 βούλευμά του παραπέμπει σε δίκη τον Ανδρέα Μαρτίνη για την ζημία ύψους 1.741.242 ευρώ που υπέστη το «Ερρίκος Ντυνάν» κατά το διάστημα της προεδρίας του από δωρεάν νοσήλια σε πολιτικούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, συγγενείς του κ.α.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κ. Μαρτίνης εκμεταλλευόμενος τα κονδύλια που προορίζονταν για αναξιοπαθούντες ασθενείς, πραγματοποιούσε στο «Ερρίκος Ντυνάν» δωρεάν νοσηλείες «επωνύμων», οι οποίοι δεν αντιμετώπιζαν κανένα οικονομικό πρόβλημα.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που νοσηλεύτηκαν το διάστημα εκείνο στο νοσοκομείο συγκαταλέγονται πρώην πρωθυπουργοί και στενοί συγγενείς τους, πρώην υπουργοί, βουλευτές, γενικοί γραμματείς υπουργείων, άνθρωποι των τεχνών και δημοσιογράφοι. Οι εκπτώσεις στα νοσήλια των επωνύμων φέρονται να έφταναν ακόμη και το 100%.

Σύμφωνα με το βούλευμα η παραπομπή του Ανδρέα Μαρτίνη σε δίκη αφορά σε λίστα 51 «χορηγιών» το χρονικό διάστημα από 1/1/2007 ως τις 31/12/2010. Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται τα υψηλότερα νοσήλια ενός μεγάλου καταλόγου με 8.100 ασθενείς που φέρονται να ευεργετήθηκαν. Ωστόσο, ο έλεγχος όλων των περιπτώσεων από τις δικαστικές αρχές ήταν ανέφικτος με αποτέλεσμα η έρευνα να επικεντρωθεί στα «δωράκια» που άρχιζαν περίπου από το ποσό των 3.000 ευρώ.

Το συνολικό ποσό των 51 επίδικων νοσηλίων φτάνει το ποσό των 2.650.662 ευρώ, εκ των οποίων το «Ερρίκος Ντυνάν» εισέπραξε μόλις 909.420 ευρώ.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο Ανδρέας Μαρτίνης είχε προφυλακιστεί το Νοέμβριο του 2016 ενώ ήδη βρίσκονταν στην φυλακή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που αφορά στην υπόθεση δωροδοκίας με 3,2 εκατομμύρια μάρκα από τη γερμανική εταιρία Hospitalia International για προμήθεια υπερκοστολογημένου εξοπλισμού του νοσοκομείου.

Για την υπόθεση αυτή ο κ. Μαρτίνης θα δικαστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news