facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Νετανιάχου σε Ερντογάν: Κατέλαβες τη Βόρεια Κύπρο και σφάζεις πολίτες στο Αφρίν!

Προσβολές και συγκεκαλυμμένες απειλές ανταλλάσσουν τις τελευταίες ώρες, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Μπένιαμιν Νετανιάχου. Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός αποκάλεσε σήμερα τον Τούρκο πρόεδρο «χασάπη», αφού ο Ερντογάν τον χαρακτήρισε χτες «τρομοκράτη», με αφορμή τη χρήση βίας στη Γάζα.

Η εχθρότητα μεταξύ Νετανιάχου και Ερντογάν κορυφώθηκε την Κυριακή, όταν ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον ισραηλινό πρωθυπουργό ότι είναι «τρομοκράτης», σε τηλεοπτική ομιλία του. «Δεν έχουμε την ντροπή του εισβολέαπάνω μας, Νετανιάχου. Είσαι ένας εισβολέας και αυτή τη στιγμή υπάρχεις σε αυτά τα εδάφη ως εισβολέας. Την ίδια στιγμή, είσαι τρομοκράτης», ο Ερντογάν πρόσθεσε , ανάβοντας τα αίματα.

Ο Νετανιάχου, σήκωσε αμέσως το γάντι και απάντησε με μια εξίσου άγρια απόκριση. «Ο Ερντογάν δεν είναι συνηθισμένος να του αντιμιλούν, θα πρέπει να αρχίσει να το συνηθίζει, αυτός που κατέλαβε τη Βόρεια Κύπρο και τις κουρδικές περιοχές και σφάζει πολίτες στο Αφρίν, δεν πρέπει να μας διδάσκει περί ηθικής και αξιών», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Η περιοχή Αφρίν της βόρειας Συρίας είναι τόπος τουρκικής επιχείρησης ενάντια στις κουρδικές πολιτοφυλακές με την ονομασία «Κλάδος Ελαίας», η οποία βρίσκεται ήδη στον τρίτο μήνα.

Ο Τούρκος πρόεδρος και ο ισραηλινός πρωθυπουργός άρχισαν να ανταλλάσσουν «πυρά» μετά την επίθεση της Άγκυρας προς το Ισραήλ για τη χρήση βίας, drone και ελεύθερων σκοπευτών, που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 17 ατόμων στα σύνορα της Γάζας.
Ο Νετανιάχου απάντησε, λέγοντας ότι η Τουρκία δεν ήταν σε θέση να ψέξει τους Ισραηλινούς για τη συμπεριφορά τους κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στη Γάζα. Αποκαλώντας το Ισραήλ τον «πιο ηθικό στρατό» του κόσμου, απέρριψε την κριτική της Άγκυρας ως ασήμαντο πρωταπριλιάτικο αστείο.

Η δήλωση της Jerusalem Post και ο Ερντογάν

Στην πρώτη της σελίδα η εφημερίδα The Jerusalem Post, που κάνει λόγο για 17 νεκρούς Παλαιστίνιους, επικαλέστηκε τη δήλωση του Νετανιάχου: «Η ιδέα της 'Άγκυρας για πρωταπριλιάτικη φάρσα είναι να κάνει μαθήματα ηθικής στον ισραηλινό στρατό».

Ο Τούρκος πρόεδρος έσπευσε να απαντήσει, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα Άδανα: «Ε! Νετανιάχου! Είσαι ένας κατακτητής! Και ως κατακτητής βρίσκεσαι σε αυτά τα εδάφη. Ταυτόχρονα, είσαι και τρομοκράτης. Αυτά που κάνεις στους καταπιεσμένους Παλαιστίνιους θα γραφτούν στην Ιστορία και δεν θα τα ξεχάσουμε ποτέ» είπε ο Τούρκος πρόεδρος, συμπληρώνοντας: «Ο ισραηλινός λαός ανησυχεί με αυτά που κάνεις».

Όπως είπε, η Τουρκία δεν είναι ένοχη για «καμία κατοχή».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news