facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Κοινές δηλώσεις Αλέξη Τσίπρα και Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ (BINTEO)

«Δουλεύουμε για να είναι σαφής και καθαρή η έξοδος, γιατί μετά από 8 χρόνια δεν υπάρχει λόγος η Ελλάδα να μην επιστρέψει στο ίδιο πλαίσιο των υπόλοιπων χωρών της ευρωζώνης»

Μήνυμα καθαρής εξόδου από τα μνημόνια χωρίς την ανάγκη πιστοληπτικής γραμμής στήριξης έστειλαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ο και πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο περιθώριο των κοινών δηλώσεων.



«Δουλεύουμε για να είναι σαφής και καθαρή η έξοδος, γιατί μετά από 8 χρόνια δεν υπάρχει λόγος η Ελλάδα να μην επιστρέψει στο ίδιο πλαίσιο των υπόλοιπων χωρών της ευρωζώνης», είπε ο πρωθυπουργός. Θα πρέπει να δούμε πώς θα επιταχύνουμε τους ρυθμούς της ανάπτυξης μέσω της μείωσης της φορολογίας, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως είπε, οι​ προσπάθειες​ του ελληνικού λαού​ «δίνουν τη δυνατότητα να πετύχουμε μια καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, χωρίς πιστοληπτική γραμμή στήριξης, όπως συνέβη και με άλλες χώρες που ήταν σε πρόγραμμα και το ολοκλήρωσαν επιτυχώς».

«Συμφωνήσαμε ότι η επίσκεψη αυτή θα είναι η τελευταία του επίσημη επίσκεψη στη μνημονιακή Ελλάδα, γιατί πολύ σύντομα η Ελλάδα θα έχει επιστρέψει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, θα ολοκληρώσει με επιτυχία το τρίτο πρόγραμμα και θα ξαναγίνει - μετά από οκτώ δύσκολα χρόνια - μια κανονική χώρα της Ευρωζώνης» ανέφερε σε άλλο σημείο ο Αλ. Τσίπρας.

Ευχαρίστησε παράλληλα τον πρόεδρο της Κομισιόν για τη καθοριστική συμβολή του, χάρη στην οποία, όπως είπε, «είμαστε κοντά στην οριστική ρύθμιση των εκκρεμοτήτων που αφορούν τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους σύμφωνα με τις αποφάσεις του Eurogroup».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η χώρα πέτυχε να παραμείνει στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, να εξυγειάνει τα δημόσια οικονομικά της, αλλά και να προχωρήσει σε πλειάδα δομικών μεταρρυθμίσεων, που «αποτελούν το εχέγγυο ότι δεν θα ξαναγυρίσουμε πίσω στις δυσκολίες».

«Με το μείγμα της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζουμε την τελευταία τριετία, έχουμε υπερβεί τους στόχους ενώ έχει διαμορφωθεί μια κεκτημένη δυναμική στο δημοσιονομικό πεδίο. Ένα σταθερό πλαίσιο επαναλαμβανόμενης δημοσιονομικής υπεραπόδοσης» υπογράμμισε.

Η ανάπτυξη επέστρεψε στην Ελλάδα. Στις 20 Αυγούστου θα είναι το τέλος του τρίτου και τελευταίου προγράμματος για την Ελλάδα, τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου.

Ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι τα κράτη πρέπει να σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους για τη μείωση του χρέους, ενώ υπογράμμισε ότι οι επιδόσεις της Ελλάδας είναι εξαιρετικές. Καταβάλλουμε προσπάθεια, ώστε η έξοδος να είναι σαφής. Καμία προληπτική γραμμή, συμπλήρωσε ο κ. Γιούνκερ.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news