facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Επιπλέον 180 εκατ. ευρώ δίνει η ΕΕ στην Ελλάδα για την προσφυγική κρίση

Επιπρόσθετη οικονομική στήριξη ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα θα προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος επίτροπος Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος το μεσημέρι συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα χρήματα θα διοχετευτούν στο πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ, το οποίο βοηθά πρόσφυγες να νοικιάσουν κατοικία σε αστικές περιοχές, εκτός των καταυλισμών, και τους παρέχει τακτική χρηματική βοήθεια.

Από την έναρξη της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης η χώρα μας έχει λάβει βοήθεια που υπερβαίνει τα 1,5 δισεκ. ευρώ από τα ευρωπαϊκά ταμεία, μέσω διάφορων μορφών χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, το ΕΣΤΙΑ, που λειτουργεί σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, έχει δημιουργήσει 23.000 θέσεις στέγασης. Χρηματικό βοήθημα προσφέρεται σε 41.000 ανθρώπους που έχουν ζητήσει άσυλο.

Στόχος είναι οι θέσεις στέγασης να ανέλθουν στις 27.000 έως το τέλος του έτους. Το μεγαλύτερο μέρος των ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων είναι σε πόλεις και κωμοπόλεις στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Όσον αφορά την χρηματική στήριξη, δίνεται μέσω ειδικής κάρτας η οποία επιτρέπει στους πρόσφυγες να δαπανούν χρήματα στην τοπική οικονομία για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

«Τα προγράμματά μας στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα αποτελούν ένα σαφές και ηχηρό μήνυμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Εξακολουθούμε να κάνουμε πράξη την ισχυρή δέσμευσή μας για την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες στην Ελλάδα ώστε να τους εξασφαλίσουμε μια πιο ασφαλή, κανονική και αξιοπρεπή ζωή, και να διευκολύνουμε την ένταξή τους στην τοπική οικονομία και κοινωνία», είπε ο κ. Στυλιανίδης.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news