facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Αυλαία μετά το Πάσχα στην προανακριτική για τη Novartis

Αμέσως μετά το Πάσχα πρόκειται να κατεβάσει αυλαία η προανακριτική επιτροπή για τη Novartis, αφού η αποχώρηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης από τις εργασίες, αλλά και η άρνηση των 9 πολιτικών να καταθέσουν δεν αφήνουν περιθώρια στην πλειοψηφία για άλλες επιλογές.

Στην σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίαση οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ πρόκειται να αποφασίσουν την παράταση των εργασιών για ένα ακόμα μήνα. Ωστόσο κατά πληροφορίες του THETOC δεν θα χρειαστεί να αξιοποιηθεί όλο αυτό το διάστημα.

Επί της ουσίας το μόνο που έχει απομείνει για να κλείσει κοινοβουλευτικά τουλάχιστον η υπόθεση είναι να αποφασίσει η πλειοψηφία ότι η επιτροπή δεν έχει αρμοδιότητα να διερευνήσει τα αδικήματα λόγω παραγραφής και να επιστρέψει τη δικογραφία στην τακτική Δικαιοσύνη.

Η άποψη αυτή είναι άλλωστε και θέση των βουλευτών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η συζήτηση περί αρμοδιότητας ή όχι της επιτροπής θα ξεκινήσει σήμερα, ενώ έχει προγραμματιστεί και συνεδρίαση για την ερχόμενη Πέμπτη.

Κατά πληροφορίες το πιο πιθανό είναι να μην υπάρξει συνεδρίαση την Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ αμέσως μετά το Πάσχα θα είναι έτοιμο και το πόρισμα το οποίο θα κατατεθεί και θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Σώματος.

Σήμερα πρόκειται να αναγνωστούν και οι επιστολές των πολιτικών που εστάλησαν στα μέλη της επιτροπής μετά την κλήση που έλαβαν για να καταθέσουν, ενώ θα αναγνωστεί και η νέα δικογραφία που έχει αποσταλεί στη Βουλή για την περίοδο Αβραμόπουλου.

thetoc

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news