facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Προστασία του μητροπολίτη Αμβρόσιου από τη Δικαιοσύνη καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Δύο μέτρα και δύο σταθμά καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική Δικαιοσύνη σχετικά με την αθώωση του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου, ο οποίος κατηγορούνταν για δημόσια υποκίνηση βίας σε βάρος των ομοφυλόφιλων.

Σε ανακοίνωσή του, το κυβερνών κόμμα κατηγορεί τη Δικαιοσύνη ότι δεν μπορεί να «ορθώσει το ανάστημά της» σε υποθέσεις όπου «οι προκαταλήψεις και το μίσος ντύνονται με θρησκευτικό μανδύα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι το δικαστήριο όχι μόνον δεν τιμώρησε τον μητροπολίτη για ύβρεις εναντίων των ομοφυλόφιλων, αλλά «ανέχθηκε να επαναληφθεί ενώπιόν του κήρυγμα μίσους» και δεν έλαβε υπόψη του τη δήλωση του κ. Αμβρόσιου ότι «θα ήθελε να χρησιμοποιήσει όχι μόνο λεκτική, αλλά και σωματική βία».

«Κανένας απλός πολίτης δεν θα απολάμβανε τέτοιας ασυλίας από τη δικαιοσύνη», τονίζει, υπογραμμίζοντας πως οι τοποθετήσεις του σεβασμιότατου παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου.

Στις αρχές του Δεκεμβρίου του 2015 ο κ. Αμβρόσιος χαρακτήριζε «αποβράσματα» της κοινωνίας τους ομοφυλόφιλους, προτρέποντας το ποίμνιό του να τους επιτεθεί: «Φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους!», έγραφε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το άρθρο 196 του Ποινικού Κώδικα, κάθε θρησκευτικός λειτουργός που κατά την άσκηση των καθηκόντων του (ή δημόσια, με την ιδιότητά του) προκαλεί τους πολίτες σε εχθροπάθεια εις βάρος άλλων πολιτών, τιμωρείται με φυλάκιση έως και τριών ετών.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news