facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τη δημοκρατία

Για υπονόμευση της δημοκρατίας και απόπειρα εγκαθίδρυσης ενός λατινοαμερικανικού τύπου ανελεύθερου καθεστώτος κατηγορεί την κυβέρνηση με άρθρο του στους Financial Timeς ο Αντώνης Σαμαράς. Αναφερόμενος δε στην υπόθεση Novartis –«το τελευταίο κεφάλαιο μιας αποτυχημένης κυβέρνησης δημαγωγών»– o πρώην πρωθυπουργός κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα –τον «θαυμαστή», όπως λέει, του Φιντέλ Κάστρο και του Ούγκο Τσάβες– ότι, απελπισμένος, καταφεύγει σε απόπειρα εξόντωσης των πολιτικών του αντιπάλων, σε πολιτική λασπολογία και άνευ προηγουμένου επίθεση στους θεσμούς και στο κράτος δικαίου.

Ο κ. Σαμαράς αποδομεί το succes story της κυβέρνησης στην οικονομία, μιλώντας για «αναιμικό ρυθμό ανάπτυξης» που είναι ο χαμηλότερος στην Ευρώπη και σημειώνει ότι στα ελληνικά πολιτικά πράγματα βρίσκεται σε εξέλιξη «μια διαφορετική, πολύ πιο σκοτεινή ιστορία». Θυμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία «ύστερα από μια φαύλη εκστρατεία» εις βάρος της δικής του κυβέρνησης, αγνοώντας το γεγονός ότι η οικονομία ανέκαμπτε και ότι είχε θέσει υπό έλεγχο τις δημόσιες δαπάνες. «Δυστυχώς, η επιτυχία αυτή είχε μοίρα ανάλογη αυτής που υπέστησαν τα περισσότερα από τα επιτεύγματά μας, αφ’ ης στιγμής ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία», επισημαίνει. Αποδίδει δε την προσωπική του στοχοποίηση, όπως και του Παναγιώτη Πικραμμένου και των υπόλοιπων πολιτικών προσώπων, στο γεγονός ότι ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να βγει από τη δύσκολη θέση, καθώς καλείται να αντιμετωπίσει τις «πολιτικές συνέπειες» των «καταστροφικών» πολιτικών που ακολούθησε τα τελευταία τρία χρόνια, υπό το βάρος μάλιστα της φθίνουσας δημοτικότητας του κ. Τσίπρα, που «είναι μισή σε σχέση με την περίοδο που ανέλαβε την εξουσία».

«Μας επέλεξαν με βάση ασαφείς και αβάσιμους ισχυρισμούς τριών “προστατευόμενων” μαρτύρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί έτσι ένα ανησυχητικό προηγούμενο: δύο πρώην πρωθυπουργοί διώκονται βάσει αθεμελίωτων ισχυρισμών από ανώνυμους προστατευόμενους μάρτυρες. Στόχος του κ. Τσίπρα και των συναδέλφων του είναι να δυσφημήσουν τους αντιπάλους τους. Προφανώς δεν νοιάζονται για το γεγονός ότι το τελικό θύμα των πράξεών τους θα είναι η ελληνική δημοκρατία», καταλήγει.

kathimerini

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news