facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Τι είπαν Τσίπρας-Θεοδωράκης για τον Ιβάν Σαββίδη - Ολος ο διάλογος [εικόνες]

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη στο μέγαρο Μαξίμου. Οπως δήλωσε ο ίδιος ο Στ. Θεοδωράκης, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε δεκτό το αίτημά του για σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.
Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε χαμογελαστός τον κ. Θεοδωράκη στο γραφείο του, ωστόσο στον μίνι διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, έδειχναν και οι δύο προβληματισμένοι καθώς κυριάρχησε το θέμα της εισβολής του Ιβάν Σαββίδη με το πιστόλι στο γήπεδο και τα όσα συνέβησαν στην Τούμπα.
Δείτε τον διάλογο:
  • Θεοδωράκης: Ηρθα για τα εθνικά
  • Τσίπρας: Η μπάλα είναι στην επικαιρότητα
  • Θεοδωράκης: Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να συζητήσουμε και για τα ποδοσφαιρικά, εννοώ η χώρα το πολιτικό σύστημα, γιατί τα προβλήματα είναι παραπάνω από αυτά που μπορούν να γίνουν αποδεκτά.
  • Τσίπρας: Πράγματι, είναι πολύ στενάχωρο αυτό
  • Θεοδωράκης: Κι εσύ είσαι λίγο της μπάλας, κι εγώ. Σε όλες τις χώρες υπάρχουν μαφιόζοι που πάνε στο ποδόσφαιρο. Αλλά εδώ τόσα χρόνια, σήμερα φοβάμαι και αύριο αν δεν βάλουμε αυστηρούς κανόνες αυστηρούς νόμους, αν δεν κόψουμε κεφάλια, θα παραδινόμαστε συνέχεια σ’ αυτές τις συμπεριφορές σ αυτούς τους ανθρώπους
  • Τσίπρας: Αυστηρούς κανόνες έχουμε επιχειρήσει να βάλουμε. Το θέμα είναι ότι κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσουμε ότι αυτός ο γόρδιος δεσμός πρέπει να κοπεί και πρέπει να αποφασίσουμε όλοι μαζί ότι πρέπει να αγνοήσουμε το πολιτικό κόστος. Διότι κάθε στιγμή, όταν πας να υλοποιήσεις αυτούς τους κανόνες κάποιος αισθάνεται ότι αδικείται. Κι εκεί είναι θέμα βούλησης την οποία εγώ προσωπικά είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω.
  • Θεοδωράκης: Κοίτα, αν δεν μπορείτε κράτος να επιβάλει κανόνες στο ποδόσφαιρο, τοτε γιατι να μπορεί να επιβάλει κανόνες στην οικονομία;
  • Τσίπρας: Είναι πολύ δυσάρεστο
  • Θεοδωράκης: Και προσβάλλεται η χώρα με αυτές τις συμπεριφορές και δεν είναι κεραυνός εν αίθρια,
  • Τσίπρας: Δεν είναι η πρώτη φορά
  • Θεοδωράκης: Είναι μια παλιά ιστορία, αλλάζουν απλώς οι πρωταγωνιστές. Πρέπει να τους κλείσουμε την πόρτα και να προχωρήσουμε.
Tσίπρας: Σημαντικό να υπάρξει συναίνεση
Στην επιτροπή εξωτερικών και άμυνας της Βουλής πετά ο Αλέξης Τσίπρας το μπαλάκι για τη δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας καθώς όπως είπε στον επικεφαλής του Ποταμιού θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, να θέσει το θέμα στην αρμόδια διαρκή επιτροπή εξωτερικών και Άμυνας για να συζητηθεί διεξοδικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Τσίπρας τόνισε στον συνομιλητή του ότι ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να δημιουργηθούν θεσμοί που θα συμβάλλουν στην καλλιέργεια κλίματος συναίνεσης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και είναι για αυτό το λόγο που η πρόταση του Ποταμιού μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης, ενώ εξέφρασε την πρόθεση του να αξιοποιηθεί η πρόταση στο πλαίσιο της αναβάθμισης και μετεξέλιξης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής σε Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Ασφάλειας.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Σταύρο Θεοδωράκη ότι το ΥΠΕΞ προετοιμάζει σχέδιο για τη δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας με επιχειρησιακές αρμοδιότητες στα πρότυπα αντίστοιχων δομών άλλων χωρών και του ζήτησε να συμβάλει στη σχετική συζήτηση όπως πρόκειται να πράξει και για τα υπόλοιπα κόμματα.
Για όσους πάντως σκέφτονται να συμμετέχουν στο συμβούλιο και συνεπώς στις αποφάσεις των ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής, μάλλον θα πρέπει να το ξεχάσουν καθώς  το Συμβούλιο που προτείνει ο επικεφαλής του Ποταμιού είναι διακομματικό όργανο ενώ το Συμβούλιο του οποίου τη δημιουργία επεξεργάζεται το ΥΠΕΞ είναι κυβερνητικό - επιχειρησιακό. (τα δύο είναι ανεξάρτητα)
Ο Τσίπρας δέχθηκε σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας
Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανακοίνωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε δεκτή την πρότασή του για σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας. «Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να φέρει την πρότασή μας στη Βουλή, να συζητηθεί ώστε σύντομα να προχωρήσουμε στην ίδρυση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ)» τόνισε.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι πρέπει «να πάρουμε γενναίες αποφάσεις, γιατί αύριο μπορεί να είναι αργά». Επανέλαβε ότι κάνει προσπάθεια για εθνική συνεννόηση και πως παρότι υπάρχουν μεγάλες αντιθέσεις και θα συνεχίσει να ασκεί κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «υπάρχει και η Ελλάδα» όπως είπε.
«Δεν μπαίνω στην κυβέρνηση Τσίπρα»
Ερωτηθείς για την περίπτωση εισόδου του στην κυβέρνηση απάντησε: «Δεν υπάρχει ζήτημα εισόδου του Ποταμιού στην κυβέρνηση. Συγκρουόμαστε με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ωστόσο, άλλα τα εσωτερικά, άλλα τα μεγάλα πατριωτικά ζητήματα. Εκεί πρέπει να βρούμε ένα πλαίσιο συνεννόησης».
Κληθείς να σχολιάσει τις ενστάσεις που διατύπωσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά για την συνάντηση αυτή, ο Στ. Θεοδωράκης είπε πως η Φώφη Γεννηματά «έθεσε θέμα συναίνεσης στα εθνικά θέματα. Μιλάμε για μια κυβέρνηση που είναι διχασμένη» και επανέλαβε τα περί εθνικής γραμμής σε όλα τα μεγάλα θέματα.
Για Σαββίδη: «Να απομακρύνουμε τους μαφιόζους»
Για το θέμα της εισβολής του ένοπλου Ιβάν Σαββίδη στην Τούμπα ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε: «Είναι ντροπή να αφήνουμε το χώρο του ποδοσφαίρου σε μικρές και μεγάλες μαφίες. Να επιβληθεί ο νόμος και οι κανονισμοί. Να απομακρύνουμε τους μαφιόζους. Μακριά από τις μαφιόζικες πρακτικές».
Για Τουρκία: Τα επόμενα 24ωρα θα δείξουν το μέγεθος του προβλήματος
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σταύρος Θεοδωράκης συζήτησε με τον πρωθυπουργό το σκοπιανό αλλά και τις ελληνουρκικές σχέσεις. Η αίσθηση που αποκομίζει η Σεβαστοπουλεως είναι ότι τα επόμενα 24ωρα θα δείξουν το μέγεθος του προβλήματος.
iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news