facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Στον αέρα η δίκη για τα δάνεια του ΤΤ -Ζητούν εξαίρεση της προέδρου του δικαστηρίου

Ενάμιση χρόνο μετά την έναρξη της δίκης των 35 κατηγορουμένων για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η διαδικασία, (σ.σ κατά την διάρκεια της οποίας είχε εξεταστεί μόνο ένας μάρτυρας) κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα.

Συνήγοροι υπεράσπισης κατέθεσαν το πρωί αιτήσεις εξαίρεσης σε βάρος της προέδρου της έδρας του Τριμελούς Εφετείου, στρέφοντας σε βάρος της βολές για μεροληψία, ενώ προ μηνός περίπου άλλη μία... βολή κατά της προέδρου Εφετών ήρθε εκ των έσω.

Μία εκ των συνέδρων, κατέθεσε στο δικαστικό συμβούλιο δήλωση αυτοεξαίρεσης από την δίκη, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με την προεδρεύουσα. Αφορμή, η συμπεριφορά της προέδρου, που σύμφωνα με την συνάδελφό της, της επέρριπτε ευθύνες υποστηρίζοντας ότι διαρρέει τα όσα συμβαίνουν στις διασκέψεις του δικαστηρίου, στους δικηγόρους.

«Είναι η πρώτη φορά, στα 44 χρόνια δικηγορίας, που καταθέτω αίτηση εξαίρεσης για δικαστή, δεν έχω έλθει ποτέ ξανά σε αυτή τη θέση», τόνισε ο Αθ. Βαρλάμης, συνήγορος του κατηγορουμένου Άγγελου Φιλιππίδη, επικαλούμενος τα σχόλια που έχει κάνει όλο αυτόν τον καιρό η πρόεδρος του δικαστηρίου για την υπόθεση.

Την αίτηση του δικηγόρου Αθ. Βαρλάμη συνυπέγραψε ο δικηγόρος Τάκης Μιχαλόλιας, ενώ ο δικηγόρος Αλέξης Στεφανάκης ζήτησε από την πρόεδρο να υποβάλλει η ίδια αίτημα αποχής.

Άγνωστο παραμένει τι μέλλει γενέσθαι με την πρόοδο της δίκης, καθώς εάν η πρόεδρος κάνει δήλωση αποχής ή εάν γίνει δεκτό το αίτημα για την εξαίρεση της, η διαδικασία πρέπει να αρχίσει εκ νέου, καθώς δεν είχε οριστεί αναπληρωτής πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται, ότι η υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αφορά στα δάνεια που δόθηκαν την περίοδο 2008-2010, τα οποία σύμφωνα με την κατηγορία ζημίωσαν την τράπεζα.

Οι 35 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της απιστίας και της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο τότε επικεφαλής του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος Άγγελος Φιλιππίδης, η πρώην επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελαρίου, επιχειρηματίες και άλλοι.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news