facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Ξαναβγάζουν από τα συρτάρια τα σχέδια για τα καταπατημένα του Δημοσίου

Το πρόβλημα είναι γνωστό- άλλωστε γι αυτό σκοντάφτει η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου- και το υπουργείο Οικονομικών έχει επιχειρήσει να το αντιμετωπίσει 3- 4 φορές με νομοσχέδια την τελευταία 15ετία, που πάντα “κολλούσαν”.

Τα καταπατημένα του Δημοσίου είναι μια πονεμένη ιστορία, που έχει τις ρίζες της στο χάος με το ιδιοκτησιακό των εκτάσεων, όπου σήμερα βρίσκει κανείς χτισμένους ακόμα και ολόκληρους οικισμούς. Το υπουργείο Οικονομικών για μια ακόμα φορά θα επιχειρήσει να βρει λύση, συγκροτώντας μια νέα ειδική Επιτροπή, η οποία δεν έχει χρονικό περιορισμό για να δώσει τις εισηγήσεις της, αφού προφανώς αναγνωρίζεται η δυσκολία του εγχειρήματος.

Έργο της Ομάδας Εργασίας, είναι ο προσδιορισμός των όρων και των προϋποθέσεων της δυνατότητας εξαγοράς από τους αυθαίρετους καταπατητές των αυθαιρέτως κατεχόμενων ακινήτων του Δημοσίου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η οριστική επίλυση του σχετικού προβλήματος και να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον.

Φυσικά όσο δεν ολοκληρώνεται η Κτηματογράφηση και παραμένουν σε εκκρεμότητα οι πολύχρονες δικαστικές διενέξεις ιδιωτών με το Δημόσιο, η “πληγή” θα παραμένει ανοικτή. Η τελευταία απόπειρα ανάλογης αντιμετώπισης του προβλήματος έμεινε στα χαρτιά, παρά το σχετικά χαμηλό τίμημα εξαγοράς.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news