facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Εισαγγελική παρέμβαση για σπάσιμο καταστημάτων στην Πατησίων

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η νέα επίθεση που έγινε πριν από λίγη ώρα στο κέντρο της Αθήνας από ομάδα αντιεξουσιαστών, η οποία φέρεται να βγήκε από το κτίριο της ΑΣΟΕΕ στην Πατησίων όπου πραγματοποιείται κατάληψη και να έσπασε βιτρίνες καταστημάτων και υποκατάστημα των ΕΛΤΑ.Η ομάδα των νεαρών χρησιμοποίησε για τις επιθέσεις πέτρες, καδρόνια και λοστούς. 

Με αφορμή την καταδρομική επίθεση, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθούν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Μετά την επιδρομή η ομάδα των νεαρών φέρεται να βρήκε εν νέου καταφύγιο στην ΑΣΟΕΕ όπου η είσοδός τους στον πανεπιστημιακό χώρο προκάλεσε πανικό μεταξύ των φοιτητών.


Η νέα επίθεση ακολούθησε μόλις λίγα 24ωρα μετά την επίθεση στα εμπορικά καταστήματα της Ερμού όπου και εκεί άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα.  

΄Οσον αφορά την σημερινή επίθεση στην οδό Πατησίων,  πληροφορίες αναφέρουν ότι ομάδα ατόμων με βαριοπούλες βγήκε από το κτήριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου (πρώην ΑΣΟΕΕ) και προκάλεσε σοβαρές φθορές σε επιχειρήσεις της περιοχής, καθώς και σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ.


 

Το πανεπιστημιακό άσυλο προστάτευσε και σήμερα τις ομάδες αναρχικών

Ομάδα 15 αναρχικών με κουκούλες και βαριοπούλες κατέβηκαν απο την οδό Πατησίων στις 10.00 σήμερα το πρωί με τη μορφή «στρατιωτικών επιχειρήσεων», όπως έλεγε χαρακτηριστικά καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και άρχισαν να διαλύουν τις βιτρίνες καταστημάτων προκαλώντας σοβαρές φθορές σε επιχειρήσεις της περιοχής, καθώς και στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ που βρίσκεται δίπλα στο Ίδρυμα.

Στην συνέχεια η ομάδα έτρεξε και κρύφτηκε μέσα στο πανεπιστήμιο, όπου το σχέδιο τους φαίνεται ότι είναι όπως δήλωνε ο ίδιος καθηγητής να βγουν στην συνέχεια στη διάρκεια της ημέρας από το Ίδρυμα χωρίς κουκούλες, ως κανονικοί φοιτητές. 

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι πρόκειται για δράση αλληλέγγυων στον 29χρονο απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου που κατηγορείται για την αποστολή τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΕΛ.ΑΣ. και πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δεκάδες αστυνομικοί βρίσκονταν στην Ερμού και γενικότερα στο κέντρο της Αθήνας για περιπολία.



Γεννηματά: «Ο κ. Τόσκας έπρεπε να είχε παραιτηθεί ή αποπεμφθεί»


«Για μια ακόμη φορά τα φαινόμενα βίας έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις» δηλώνει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στα τελευταία γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας και άλλων πόλεων, τονίζοντας ότι «ο κ. Τόσκας έπρεπε προ πολλού να είχε παραιτηθεί ή αποπεμφθεί»

«Άτομα και συλλογικότητες που αυτοαποκαλούνται «αλληλέγγυοι» επιδίδονται συστηματικά σε καταστροφές περιουσιών, απειλούν και επιχειρούν να εκβιάσουν την πολιτεία. Τα θύματα είναι γνωστά και πάντα τα ίδια: Οι απλοί απροστάτευτοι πολίτες, ο κόπος και το βιος τους που καταστρέφεται», αναφέρει η Φώφη Γεννηματά και επικρίνει την κυβέρνηση ότι «εμφανίζεται αδύναμη και ανεκτική, δεν μπορεί και δεν θέλει να αντιμετωπίσει την ασύδοτη δράση «δικών της παιδιών»» και για «ανοχή και η προκλητική αδιαφορία στην βία και την ανομία».

Επίσης κατηγορεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι στηρίζει τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη «και σε ρόλο παρατηρητή αδιαφορεί και περιφρονεί τα βασικά συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών της χώρας».

«Καταδικάζουμε για μια ακόμη φορά τη βία και την ανομία. Στεκόμαστε στο πλευρό των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας» προσθέτει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και καλεί « τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να ανταποκριθούν στο στοιχειώδες καθήκον για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και την κοινωνική ειρήνη». 


tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news