facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Αποστάσεις Φ. Γεννηματά στο άνοιγμα Αλ. Τσίπρα

Βρήκε τοίχο η προσπάθεια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για νέο φλερτ προς το Κίνημα Αλλαγής, αυτή τη φορά με αφορμή την επιστολή της Φώφης Γεννηματά για την Συνταγματική Αναθεώρηση.
Στην επιστολή που έστειλε χθες ο κ. Τσίπρας με την οποία απάντησε θετικά στην πρόταση του Κινήματος Αλλαγής καλώντας την κ. Γεννηματά στο Μαξίμου με τη φράση «είμαι στη διάθεσή σου» η Χαριλάου Τρικούπη που αντιμετωπίζει προβλήματα στο εσωτερικό της με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία απάντησε άμεσα, γυρίζοντας πίσω την πρόσκληση Τσίπρα για κατ' ιδίαν συνάντηση στο Μαξίμου με την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και υποστηρίζοντας ότι:
  • Πρώτον με την πρωτοβουλία που ανέλαβε το Κίνημα Αλλαγής ανάγκασε την κυβέρνηση να κινηθεί σύμφωνα με τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και όχι με βάση εξωκοινοβουλευτικές και παραθεσμικές διαδικασίες που χρησιμοποιούσε ως τώρα και
  • Δεύτερον, η κ. Γεννηματά καλεί τον κ. Τσίπρα στη Βουλή να συζητήσουν για το τι είναι προοδευτικό και τι όχι.
Ο πρωθυπουργός στην επιστολή του προς την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής έκανε  λόγο για «προοδευτική Συνταγματική Αναθεώρηση που έχει ανάγκη ο τόπος» για την οποία – όπως ανέφερε – «φρονώ ότι οι παρόντες κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί επαρκούν προκειμένου να διαμορφωθεί  -σύμφωνα με όσα ο νομοθέτης ορίζει- μια θετική πλειοψηφία εκκίνησης της Αναθεωρητικής Διαδικασίας». Διαβεβαίωνε δε την κ. Γεννηματά – όπως έκανε και με την πρόταση του Ποταμιού για τη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας που έχει ήδη σταλεί στις καλένδες - ότι βρίσκεται στη διάθεσή της για να συζητήσουν από κοντά τις προτάσεις που διατύπωσε.
Υπενθυμίζεται ότι η πρωτοβουλία της κ. Γεννηματά να στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς για το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης είχε συναντήσει την έντονη διαφωνία του Ευ. Βενιζέλου ο οποίος αντιτάχθηκε σε μία κίνηση πολιτικής προσέγγισης της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα, ενώ η πρωτοβουλία της κ. Γεννηματά συνάντησε την άρνηση και της Νέας Δημοκρατίας.
Όπως όλα δείχνουν και η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση εξελίσσεται με δημόσιες αντιπαραθέσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, ενώ έχει ανοίξει και μέτωπο  εντός του Κινήματος Αλλαγής με δεδομένη την αρνητική στάση Βενιζέλου, τη θετική στάση Θεοδωράκη κ.λπ.
naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news