facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Πονοκέφαλος για το ΥΠΟΙΚ οι αντικειμενικές τιμές

Ως το πιο δύσκολο τεχνικά θέμα περιέγραψε τις αλλαγές στις αντικειμενικές τιμές κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που μετέχει στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές στο Χίλτον.

«Οι αντικειμενικές συζητήθηκαν και είναι ένα από τα πλέον δύσκολα τεχνικά θέματα. Χρειάζεται χρόνος», σημείωσε, προσθέτοντας ότι χρόνο χρειάζεται και η ΑΑΔΕ ώστε να προχωρήσει στις αναπροσαρμογές στους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ που θα απαιτηθούν.

Στις σημερινές συζητήσεις εξετάστηκε και το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών με την ελληνική πλευρά να εκτιμά ότι κινούνται «ικανοποιητικά». Οι δανειστές ωστόσο σημείωσαν δεν πρέπει να περιορίζονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ότι χρειάζεται να υπάρχει γεωγραφική διασπορά.

Αναφορικά με τις τράπεζες και το ενδεχόμενο σύστασης bad bank αρκέστηκε να σημειώσει ότι «έχει πολύ δρόμο ακόμα. Θα δούμε και τα stress tests. Δεν είναι κάτι που θα συζητηθεί σε αυτό το επίπεδο».

Σχολιάζοντας τη στάση του ΔΝΤ υποστήριξε ότι «έχει αλλάξει προς το καλύτερο από το καλοκαίρι και παραμένει έτσι». Δε μιλάμε ούτε για επόμενη μέρα, ούτε για χρέος, μόνο για προπαιτούμενα, απάντηση σε ερώτηση αν τέθηκε το θέμα του αφορολόγητου ορίου.

Σε ότι αφορά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό αλλά και το ζήτημα των αλλαγών στο νόμο Καστέλη δεν έγινε ουσιαστική συζήτηση δεδομένου ότι δεν είχε οριστεί ακόμα ο νέος υπουργός Οικονομίας. Τέθηκε ωστόσο το ζήτημα των καθυστερήσεων στη διαδικασία για την διευθέτηση των οφειλών.

Συζήτηση για το θέμα του νόμου Κατσέλη έγινε στα τεχνικά κλιμάκια ότι εξετάζεται το πώς θα αποκλειστούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές και πώς θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες στα δικαστήρια.

Νωρίτερα πάντως η διαπραγμάτευση χαρακτηρίζονταν ως «ομαλή» από υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. Προσερχόμενος στη συνάντηση με αντικείμενο τη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών, λέγοντας χαρακτηριστικά «είναι τόσο smooth όσο φαίνεται».

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην αυριανή συνεδρίαση του Euro Working Group, στην οποία την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, αναμένεται να υπάρξει ενημέρωση για τις έως τώρα επαφές της κυβέρνησης με τους θεσμούς, ενώ «έμφαση θα δοθεί στις τεχνικές συζητήσεις που διεξάγονται για το ζήτημα του χρέους».

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news