facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

«Φρένο» από Τσίπρα στην προοπτική μείωσης των φόρων

«Εύκολες εξαγγελίες» χαρακτήρισε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τις αναφορές σε μείωση των φορολογικών συντελεστών, «ως δήθεν πανάκεια για την επίλυση των προβλημάτων της χώρας». Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο κ. Τσίπρας είπε ότι σίγουρα πρέπει να γίνουν μειώσεις στη φορολογία, ωστόσο, άφησε να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να αναμένεται σύντομα, καθώς, όπως πρόσθεσε, θα πρέπει να απαντηθεί πώς αυτό μπορεί να επιτευχθεί δίχως περαιτέρω ζημιές και περικοπές στο εύθραυστο κοινωνικό κράτος, δεδομένων των δημοσιονομικών περιορισμών. Ο πρωθυπουργός τόνισε, επίσης, ότι αυτές οι αναφορές υποβαθμίζουν τις παραγωγικές και αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας, ως «να θεωρούν κάποιοι ότι οι επενδυτές χρειάζονται απλά ένα “δόλωμα” για να τσιμπήσουν». Ως προϋπόθεση για να επουλωθούν οι πληγές της κρίσης και να μειωθεί η φορολογία, ο κ. Τσίπρας προσδιόρισε την ανάγκη η Ελλάδα να μη γυρίσει πίσω στις σπατάλες και στις ρεμούλες, στο καθεστώς της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε σταθερός στη γραμμή της εξόδου της χώρας με στήριγμα μόνο το λεγόμενο «μαξιλάρι» ρευστότητας που χτίζεται σταδιακά και, χωρίς να τον κατονομάσει, άσκησε κριτική στον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, λέγοντας ότι η επιμονή από επίσημα χείλη σε απόψεις όπως η προσφυγή σε προληπτική γραμμή πίστωσης, που δεν αποτελούν επίσημη θέση της χώρας αλλά ούτε και των διεθνών οργανισμών, μόνο ερωτήματα μπορεί να προκαλεί ως προς τη σκοπιμότητά της.

Ο κ. Τσίπρας υπεραμύνθηκε, επίσης, της επιλογής να μεταφερθούν στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής οι υποθέσεις σκανδάλων, αναφέροντας ότι η τραγωδία της ελληνικής κρίσης πρέπει να κλείσει με την απόδοση των όποιων ευθυνών. Και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θέλει να αντιμετωπίσει ριζικά τα συστημικά αίτια της διαφθοράς και όχι να κάνει μικροπολιτική πάνω στις περιπτώσεις που ανακύπτουν και αυτό είναι αποκλειστικά έργο της Δικαιοσύνης.

Τα έργα του μετρό

Μάλιστα, η κυβέρνηση συνεχίζει τη στρατηγική πόλωσης με επίκεντρο τη διαφθορά, βάζοντας στο κάδρο την υπόθεση δωροδοκίας κρατικών αξιωματούχων από τη γερμανική εταιρεία Deutsche Bahn για την ανάθεση έργων του μετρό σε συγκεκριμένη κοινοπραξία, όπως αναφέρεται σε στοιχεία που διαβίβασαν οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές στις αντίστοιχες ελληνικές. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κάλεσε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ να αναγνωρίσουν τις ευθύνες τους, «που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής και στη μνημονιακή περιπέτεια». Για παραλήρημα του κυβερνητικού εκπροσώπου έκανε λόγο το ΠΑΣΟΚ. Εν τω μεταξύ, χθες, μετά τη διαβίβαση των στοιχείων από τις γερμανικές αρχές, η Εισαγγελία της Αθήνας άσκησε συμπληρωματικές ποινικές διώξεις για δωροδοκία με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου για τους καταχραστές του Δημοσίου, κατά εκπροσώπων συγκεκριμένων εταιρειών που μετείχαν σε σύμβαση παροχής υπηρεσιών συμβούλων προς την κοινοπραξία Αττικό Μετρό.

kathimerini

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news