facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Το τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης αποκαλεί «ομοεθνείς» Έλληνες μουσουλμάνους που σπουδάζουν στη Λάρισα

Προκαλούν ανοιχτά πλέον οι τουρκικές διπλωματικές αρχές ακόμα και εντός της ελληνικής επικράτειας ακολουθώντας πιστά την ακραία επιθετική ρητορική του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς την χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό, το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζει πλέον επίσημα ως «ομοεθνείς», δηλαδή Τούρκους, τα μέλη της Μουσουλμανικής Μειονότητας Θράκης! 

Ειδικότερα, την περασμένη Παρασκευή 23 Μαρτίου, το διοικητικό συμβούλιο του Ομίλου Νέων Φοιτητών Λάρισας επισκέφτηκε τον Τούρκο Γενικό Πρόξενο Orhan Yalman Okan στη Θεσσαλονίκη. Ο Ομιλος Νέων Φοιτητών(ΟΝΦ) είναι ένας φοιτητικός φορέας, που δραστηριοποιείται στα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ υπό την αιγίδα του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης (ΣΕΜΔΘ).

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας την αναμνηστική φωτογραφία των φοιτητών, που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα, μαζί με τον Τούρκο Γενικό Πρόξενο, μπροστά στην φωτογραφία του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας Κεμάλ Ατατούρκ με φόντο την τουρκική σημαία συνοδεύει το ακόλουθο κείμενο: 

«O Πρόεδρος του Ομίλου Νέων Φοιτητών Λάρισας, ο οποίος ανήκει στους ομοεθνείς φοιτητές που σπουδάζουν στην Λάρισα, Ünal Molla Şakir, ο Αντιπρόεδρος Birol Mümin και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Necdet Necdetoğlu και Ali Hüseyin επισκέφτηκαν τον Γενικό Πρόξενο μας». Τον όρο «ομοεθνείς» είχε χρησιμοποιήσει και ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος σε πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κομοτηνή τον περασμένο Δεκέμβριο. 


proxenio1
proxenio2
protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news