facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Αίτηση ακύρωσης της απόφασης για διόδια σε Βαρυμπόμπη & Άγιο Στέφανο

Αίτηση ακύρωσης της απόφασης του υπουργείου Περιβάλλοντος με την οποία εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την κατασκευή πλευρικών διοδίων στη Βαρυμπόμπη και τον Άγιο Στέφανο, κατέθεσε στο ΣτΕ η περιφέρεια Αττικής.

Είχε προηγηθεί αίτηση ακύρωσης στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της ίδιας απόφασης των Δήμων Διονύσου και Κηφισιάς. Τόσο η περιφέρεια Αττικής όσο και οι δύο δήμοι υποστηρίζουν πως τα νέα διόδια θα επιβαρύνουν οικονομικά, κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά το παράπλευρο και εσωτερικό οδικό δίκτυο, που θα επιλέξουν οι οδηγοί για να αποφύγουν τα διόδια.

Η περιφέρεια και οι δημοτικές αρχές της περιοχής ζητούν επίσης εγκατάσταση του συστήματος αναλογικής χιλιομετρικής χρέωσης για τους παλαιούς σταθμούς διοδίων στις Εθνικές Οδούς.

Οι δύο πλευρικοί σταθμοί θα έπρεπε να λειτουργούν, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης, από το 2013. Οι δύο σταθμοί αποτελούν κομμάτι του οδικού άξονα από τη Μεταμόρφωση έως το Μαλιακό, ο οποίος έχει χρηματοδοτηθεί σε μεγάλο ποσοστό από ευρωπαϊκά κονδύλια. Για κάθε χρόνο που δεν λειτουργούν, το δημόσιο αποζημιώνει τον παραχωρησιούχο με το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο υπουργός Υποδομών από την πλευρά του έχει δηλώσει κατ'επανάληψη ότι οι δύο σταθμοί θα λειτουργήσουν μετά το 2019 και πως οι κάτοικοι της βόρειας Αττικής δε θα πληρώνουν. Σε ό,τι αφορά το ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων, το οποίοι θα εφαρμοστεί πρώτα στην Εγνατία Οδό, ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη και στις 4 Απριλίου λήγει η πρώτη φάση που αφορά σε εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την υλοποίηση του νέου συστήματος αναλογικής χρέωσης, αναμένεται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας ενώ το υπουργείο υποδομών έχει δεσμεύσει ποσό ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ που θα προέλθει από ευρωπαϊκούς πόρους. Από αυτά, 100 εκατομμύρια ευρώ έχουν δεσμευθεί για το 2018.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news