facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Ρέγκλινγκ: Το ταξίδι για την Ελλάδα δεν έφτασε στο τέλος του

Η Ελλάδα θα πρέπει να εξακολουθήσει να τηρεί τα συμφωνηθέντα και να προωθεί τις μεταρρυθμίσεις και μετά τον Αύγουστο του 2018 προκειμένου να ενεργοποιηθούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, υποστήριξε πριν από λίγο ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ από το βήμα του 3ου οικονομικού forum των Δελφών.
Θέλοντας να δώσει έμφαση στο γεγονός ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει πιστή στην τήρηση των συμφωνηθέντων, ο επικεφαλής του ESM υποστήριξε ότι «Το ταξίδι για την Ελλάδα δεν έφτασε στο τέλος του». Ο κ. Ρέγκλινγκ επιβεβαιώσε ότι τα μέτρα θα είναι συνδεδεμένα με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας κάτι που «θα είναι επ’ ωφελεία και των δύο πλευρών, δηλαδή και της Ελλάδας αλλά και των δανειστών».
Εξειδικεύοντας το περιεχόμενο των μεσοπρόθεσμων μέτρων, ο κ. Ρέγκλινγκ υποστήριξε ότι τα μέτρα θα αφορούν σε παρατάσεις λήξεων των δανειών που έχουν ήδη χορηγηθεί από τον ESM (και τα οποία αντιστοιχούν πλέον σε πάνω από το 50% του συνολικού χρέους), σε αναδιανομή των κερδών των ελληνικών ομολόγων κλπ.
Όσον αφορά στα μακροπρόθεσμα μέτρα, ο κ. Ρέγκλινγκ επισήμανε ότι ουσιαστικά, αυτό που θα γίνει σε αυτή τη φάση, θα είναι μια δήλωση προθέσεων η οποία όμως θα συμβάλλει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των αγορών απέναντι στην Ελλάδα.
Ο κ. Ρέγκλινγκ υπενθύμισε ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα, η Ελλάδα θα εξοφλήσει το χρέος της στον ESM σε 41 χρόνια από σήμερα δηλαδή το 2059. Πάντως, ο κ. Ρέγκλινγκ τόνισε ότι στην προσπάθεια αποπληρωμής του χρέους, η Ελλάδα δεν θα είναι μόνη της και θα έχει τον ESM στο πλευρό της.
naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news