facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Διαδήλωση συμβασιούχων ΟΤΑ έξω από το υπουργείο Εσωτερικών -Ζητούν μονιμοποίηση [εικόνες & βίντεο]

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί συμβασιούχοι από όλη την Ελλάδα έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.
Παράλληλα, το Συνδικάτο θα πραγματοποιήσει στις 12:00 συλλαλητήριο στην Ομόνοια, με βασικό αίτημα τη μετατροπή των συμβάσεων των εποχικών εργαζομένων σε αορίστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Σημειώνεται ότι η κινητοποίηση πραγματοποιείται με αφορμή την σημερινή καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για 8.166 διορισμούς στους ΟΤΑ.
Η ΚΕΔΕ ζητεί να δοθεί εξάμηνη παράταση των συμβάσεων στην καθαριότητα των δήμων, καθώς εκτιμά ότι πολλοί από τους συμβασιούχους δεν θα καταφέρουν να προσληφθούν μέσω του διαγωνισμού και αναγκαστικά θα απολυθούν στις 31 Μαρτίου, με αποτέλεσμα οι δήμοι να χάσουν τις υπηρεσίες έμπειρου προσωπικού.
Οι δήμαρχοι υποστηρίζουν ότι θα υπάρξει κενό ανάμεσα στις απολύσεις και την πρόσληψη του μόνιμου προσωπικού και ότι θα υπάρχει πρόβλημα με την καθαριότητα. Παράλληλα, ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ και στις Δημοτικές Επιχειρήσεις του Νομού Θεσσαλονίκης έχει προκηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία και έχει προαναγγείλει «κάθοδο» στην Αθήνα, ώστε να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο της Ομόνοιας.
Από την πλευρά του, το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ έχει καλέσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στις 11:30.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στην ΠΟΕ- ΟΤΑ.
Οι εργαζόμενοι στους δήμους που συμπαραστέκονται στους συμβασιούχους ξεκίνησαν από την Ομόνοια και έφθασαν στην πλατεία Κλαυθμώνος.



iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news