facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Φίλης: «Σκοταδισμός και μεσαίωνας» η απόφαση του ΣτΕ για το μάθημα των θρησκευτικών

«Αρνητική έκπληξη» χαρακτήρισε ο βουλευτής και πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, την απόφαση του ΣΤΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών σημειώνοντας σε συνέντευξή του στο κανάλι της Βουλής ότι πρόκειται για «μια απόφαση που μας γυρίζει στον σκοταδισμό, τον μεσαίωνα και τον αναχρονισμό».

Παρά ταύτα ο κύριος Φίλης εμφανίστηκε αισιόδοξος οτι παρά την απόφαση του δικαστηρίου δεν υπάρχει κίνδυνος να αλλάξει το μάθημα των νέων Θρησκευτικών στα σχολεία.
Ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης είπε ακόμα ότι η απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία, βασίζεται σε λανθασμένη ερμηνεία του Συντάγματος, σημειώνοντας οτι το Σύνταγμα λέει ότι το σχολείο πρέπει να στηρίζει τη θρησκευτική συνείδηση..

«Δεν υπάρχει καμία συνταγματική επιταγή όμως για ομολογιακό μάθημα», συνέχισε ο κύριος Φίλης. Το Σύνταγμα δεν λέει ότι το μάθημα θα πρέπει να είναι ομολογιακό, δηλαδή να γίνεται κατήχηση. Σχολιάζοντας την απόφαση ο πρώην υπουργός Παιδείας δήλωσε ακόμα ότι «το το ΣτΕ υιοθετεί απόψεις ακραίων φονταμενταλιστών».
Η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου που επικαλείται η απόφαση , πρόσθεσε ο κύριος Φίλης, δεν λέει ότι τα θρησκευτικά πρέπει να είναι ομολογιακό μάθημα αλλά αντίθετα ότι πρέπει να διδάσκονται όλα τα δόγματα.



iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news