facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Απεργία πείνας Κούρδων στο Σύνταγμα για το Αφρίν [εικόνες & βίντεο]

Απεργία πείνας πραγματοποιούν Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες στο Σύνταγμα, μετά την εισβολή της Τουρκίας στο Αφρίν.
Μάλιστα, έχουν μαζί τους και φωτογραφίες παιδιών που έχουν χάσει την ζωή τους από την τουρκική εισβολή, εικόνες που... σοκάρουν τους πολίτες που περνούν από το σημείο.
Δήλωση Κούρδων πολιτικών προσφύγων για την έναρξη απεργίας πείνας:
«Την Κυριακή 18/3, ο στρατός του φασιστικού κράτους της Τουρκίας, οι κατσαπλιάδες του FSA και τζιχαντιστές, μπήκαν στην αντιστεκόμενη πόλη της Αφρίν. Ακολούθησαν λεηλασίες, βασανισμοί, αποκεφαλισμοί Κούρδων μαχητών και η εκδίωξη 200000 αμάχων, η πλειοψηφία των οποίων βρίσκεται στα γύρω βουνά αποκλεισμένη από τροφή και νερό, τραυματισμένη σωματικά και ψυχικά από το όργιο της βίας και της κτηνωδίας.
Εμείς ως Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες, που ζούμε στην Ελλάδα, δηλώνουμε, πως αυτές τις ώρες, η ψυχή και το μυαλό μας είναι δίπλα στα αδέλφια μας στην Αφρίν. 
Ζητάμε την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού και ξεκινάμε σήμερα 19/3 απεργία πείνας, στην πλ. Συντάγματος, απέναντι από το ελληνικό κοινοβούλιο, απαιτώντας από την ελληνική κυβέρνηση, να πάρει επιτέλους θέση, η οποία δυστυχώς, όπως και οι σύμμαχοι της στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, παρακολουθεί αμέτοχη και ασυγκίνητη τις εξελίξεις.
Οι άνθρωποι της Αφρίν, οι άνθρωποι μας, θα είναι για πάντα ελεύθεροι
Κούρδοι απεργοί πείνας».
Ακολούθησε πορεία στο Σύνταγμα, ενώ έκλεισε η Πανεπιστημίου για λίγη ώρα.






iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news