facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Κρήτη: Η σκόνη επιστρέφει... και "κλείνει" σχολεία

Ο «εφιάλτης» για τους κατοίκους της Κρήτης επιστρέφει από Δευτέρα στην Κρήτη, ενώ αναμένεται το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης και της αποπνικτικής ατμόσφαιρας να φτάσει ξανά μέχρι και την Πελοπόννησο.

Η αφρικανική σκόνη θα κάνει και πάλι την εμφάνιση της στην Κρήτη, καθώς η ΕΜΥ προειδοποεί ότι σήμερα και αύριο η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ10 θα ξεπεράσει το όριο της μέσης ημερήσιας τιμής 50 μg/m3.

Μετά το «διάλειμμα» των δύο ημερών, το φαινόμενο θα είναι έντονο και θα επηρεάσει ολόκληρη την περιφέρεια Κρήτης. Η μεταφορά των σωματιδίων από τα νότια ξεκίνησε από την Κυριακή, αλλά οι συγκεντρώσεις αρχικά είναι ανεκτές. Αργότερα όμως θα υπάρξει πιο έντονη μεταφορά, προκαλώντας και πάλι προβλήματα στο νησί, καθώς θα υπάρχει σημαντική θολότητα στην ατμόσφαιρα ενώ θα περιορίζεται σημαντικά και η οριζόντια ορατότητα, σύμφωνα με τα όσα είπε ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας.

Οι μέγιστες συγκεντρώσεις αναμένεται να εμφανισθούν τις νυκτερινές ώρες της Κυριακής και τα ξημερώματα της Δευτέρας. Η αφρικανική σκόνη θα αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά το απόγευμα, αλλά η ατμόσφαιρα αναμένεται να καθαρίσει από την Τρίτη και μετά, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα.

Κλειστά θα είναι τα σχολεία στο δήμο Οροπεδίου Λασιθίου όπως ήδη έχει ανακοινώσει ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης

Ανοιχτά σε Άγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα

Ανοιχτά θα είναι τα σχολεία τη Δευτέρα και στον Άγιο Νικόλαο καθώς έκριναν από το Δήμο ότι η αφρικανική σκόνη δεν δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία τους.
Ανοιχτά θα είναι και στο δήμο Ιεράπετρας και ο Δήμαρχος κ. Θεοδ. Καλαντζάκης θα αξιολογήσει την κατάσταση αύριο το πρωί.

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της περιφέρειας Κρήτης συστήνει σε άτομα αυξημένου κινδύνου και σε παιδιά να περιορίσουν κάθε κάθε έντονη σωματική άσκηση και δραστηριότητα ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους, ενώ σε ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα να ακολουθούν την προτεινόμενη από γιατρούς αγωγή.

ekriti

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news