facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Αντιπρόεδρος σε νοσοκομείο ο... μηχανικός του Πολάκη!

Από ιδιοκτήτης συνοικιακού βουλκανιζατέρ αναβαθμίστηκε στη θέση του αντιπρόεδρου του1. Η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής με την οποία ο σύμβουλος του κ. Πολάκη παίρνει το πράσινο φως για το συνεργείο του στην Ηλιούπολη, στις 12 Ιανουάριου 2012. 2. Η ΚΥΑ που καθορίζει τον μισθό του αντιπροέδρου, δαπάνης 46.000 ευρώ τον χρόνο ή 3.897 ευρώ τον μήνα. 3. Ο διορισμός του κ. Πανοτόπουλου στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Πολάκη, που αναρτήθηκε στη Δι@ύγεια με ημερομηνία 24 Μαρτίου 2017. 4. Ο διορισμός του στη θέση του αντιπρόεδρου του Γ. Ν. Θήρας με ημερομηνία 9 Ιανουαρίου 2018 Νοσοκομείου της Σαντορίνης ο έμπιστος συνεργάτης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, Χαράλαμπος Πανοτόπουλος, μηχανολόγος μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, με μισθό 3.897 ευρώ τον μήνα ή 46.000 ευρώ τον χρόνο.

Είναι πάγια τακτική όλων των πολιτικών, όλων των κομμάτων, όταν αναλαμβάνουν κυβερνητική θέση να έχουν τους συνεργάτες που εμπιστεύονται στα πολιτικά γραφεία τους και αυτό δεν είναι παράνομο. Ομως σε μια εποχή που εκατοντάδες χιλιάδες επιστήμονες έχουν μεταναστεύει, άλλοι αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη της ανεργίας ή εργάζονται για 400 ευρώ, είναι τουλάχιστον προκλητικό για τους πολίτες να βλέπουν άλλη μία κυβέρνηση να χρησιμοποιεί τις... ίδιες παλαιοκομματικές τακτικές «των προηγούμενων» για να τακτοποιήσει τα δικά της παιδιά, θυσιάζοντας έτσι, στον βωμό της κομματικής ταυτότητας, το περιβόητο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς...

Ο κ. Πανοτόπουλος είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Μηχανολογίας της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Πειραιά. Επίσης ως επαγγελματίας μηχανικός μοτοσικλετών, το 2012, πριν ανεβεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, διατηρούσε συνεργείο βουλκανιζατέρ στην Ηλιούπολη. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται και από το έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής που είναι αναρτημένο στη Δι@ύγεια (ΑΔΑ: ΒΟΝΣ7Λ7-ΙΑΩ): «Εγκριση Περιβαλλοντικών Ορων του συνεργείου επισκευής και συντήρησης μηχανικών μερών και ηλεκτρικών συστημάτων μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων του Πανοτόπουλου Χαράλαμπου, Ηλιούπολη».

Οταν ο Παύλος Πολάκης αναλαμβάνει τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, στις 23 Σεπτεμβρίου του 2015, ο κ. Πανοτόπουλος ως στενός συνεργάτης του τον ακολουθεί στο πολιτικό του γραφείο. Μάλιστα ο διορισμός του σε αυτή τη θέση ανέβηκε στη Δι@ύγεια στις 24 Μαρτίου του 2017 (ΑΔΑ: 6ΔΔΧ465ΦΥΟ-ΓΓΘ).

Καθορισμός αποδοχών

Στις 27 Ιανουαρίου του 2016 και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν έναν χρόνο στην κυβέρνηση, με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΑΔΑ: 7Ξ2Ξ465ΦΥΟ-ΧΜ5) που υπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γεώργιος Χουλιαράκης, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης καθορίζεται ο μισθός του αντιπρόεδρου του Γ.Ν. Θήρας, στο ποσό των 3.897,07 ευρώ τον μήνα ή 46.000 ευρώ τον χρόνο.

Θυμίζουμε ότι τα εγκαίνια του Νοσοκομείου Σαντορίνης είχαν γίνει μετά βαΐων και κλάδων από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λίγους μήνες μετά, δηλαδή στις 15 Ιουλίου του 2016, και τον Οκτώβριο του 2016 είχε δοθεί η εντολή για την παύση των μελών του Δ.Σ του Νοσοκομείου της Σαντορίνης, με απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Ο δρόμος, λοιπόν, είχε ανοίξει για τον στενό συνεργάτη του κ. Πολάκη κι έτσι ο διορισμός του κ. Πανοτόπουλου στη θέση του αντιπρόεδρου του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας αναρτήθηκε στη Δι@ύγεια στις 9 Ιανουαρίου του 2018, με την ΚΥΑ που υπογράφουν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος (ΑΔΑ: Ω9ΣΤ465ΦΥΟ-Π21).

Συγκεκριμένα, η ΚΥΑ αναφέρει το όνομα του αντιπρόεδρου και των υπόλοιπων μελών του νέου Δ.Σ: «Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ορίζεται ο Πανοτόπουλος Χαράλαμπος, ο οποίος ορίζεται ως εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα διοίκησης του Γ.Ν. Θήρας με αμοιβή 3.897 ευρώ τον μήνα ή 46.000 ευρώ τον χρόνο».

Να σημειωθεί ότι η θητεία των διορισμένων λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2019. Ακριβώς την επόμενη ημέρα δημοσιεύτηκε και το ΦΕΚ 10 Ιανουαρίου 2018, αριθμός φύλλου 5.

dimokratianews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news