facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Απελευθέρωση των 8 Τούρκων αξιωματικών μέχρι τα τέλη Απριλίου

Το αργότερο μέχρι τα τέλη Απριλίου, οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί πρέπει να περάσουν την πόρτα του Αστυνομικού Τμήματος του Ολυμπιακού χωριού και να αφεθούν ελεύθεροι, καθώς λήγει το ανώτατο όριο της διοικητικής τους κράτησης.

Σύμφωνα με τους νομικούς τους παραστάτες, οι 8 αξιωματικοί που έφθασαν στη χώρα μας στις 16 Ιουλίου, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα σε βάρος του Ταγίπ Ερντογάν, δεν μπορούν να κρατηθούν πέραν των 18 μηνών.

Η «απελευθέρωση» τους έρχεται την στιγμή που οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί είναι κρατούμενοι στις φυλακές της Ανδριανούπολης, και ενώ το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα τους για αποφυλάκιση. Την ίδια ώρα, ο Ταγίπ Ερντογάν, έθεσε εμμέσως θέμα ανταλλαγής των 2 Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται στις φυλακές Αδριανούπολης με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, την στιγμή που το ανώτατο δικαστήριο της χώρας έχει πει «όχι» στην έκδοση τους.

Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα, για μία ακόμη φορά το συμβούλιο Εφετών απέρριψε και το τρίτο αίτημα της Τουρκίας για έκδοση των 8, «πατώντας» στο σκεπτικό του Αρείου Πάγου, ότι δεν θα έχουν δίκαιη δίκη στην γείτονα.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news