facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Βίτσας: Αύξηση 33% των προσφυγικών ροών το α’ τρίμηνο 2018

Κατά 33% αυξήθηκαν οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας το πρώτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τον Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος αποκάλυψε από τη Βουλή ότι η ενίσχυση των ροών εντάσσεται στο πλαίσιο της τουρκικής προκλητικότητας.

Ο νέος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υπογράμμισε εμφατικά ότι δεν μπορεί να γίνει επουδενί κι από κανέναν αποδεκτή η θέση της Άγκυρας και του Ταγίπ Ερντογάν ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες ως μοχλός πίεσης.

Ο κ. Βίτσας προανήγγειλε δέσμη μέτρων με στόχο τη βελτίωση της κατάστασης στα νησιά του Αιγαίου, καθώς και των δομών ασύλου και πρώτης υποδοχής, ανακοινώνοντας ότι η κυβέρνηση στοχεύει να καταθέσει έως τέλος Απριλίου το νόμο για την απλοποίηση των διαδικασιών απονομής ασύλου.

Ειδικά για τα νησιά του Αιγαίου όπου λειτουργούν hot spot, ο Δημήτρης Βίτσας εξήγγειλε κατασκευή έργων.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή ΝΔ, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος επέκρινε την κυβέρνηση για «ανικανότητα» διαχείρισης του προσφυγικού, ο υπουργός Μετανάστευσης, υποστήριξε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η θεσμοθέτηση σχεδίου εθνικής στρατηγικής.

Στο σχέδιο θα έχουν ενεργό ρόλο και οι Δήμοι και θα περιλαμβάνει σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών για τις οποίες όπως είπε θα ενημερωθούν όλα τα κόμματα.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news