facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Νέο κρούσμα γιατρού - μαϊμού; Ο ΙΣΑ διερευνά την υπόθεση - Το 2014 είχε γίνει η πρώτη καταγγελία

Προβληματισμό προκαλεί πιθανό νέο κρούσμα γιατρού - “μαϊμού” στην Αττική.
Πρόκειται για "καρδιολόγο", ο οποίος φέρεται να χορηγεί αφειδώς ιατρικές βεβαιώσεις για συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες.
Επικρατεί έντονη ανησυχία, καθώς ενδέχεται να χορηγεί πιστοποιητικά υγείας σε παιδιά που ενδεχομένως έχουν καρδιολογικό πρόβλημα και πρέπει να αθλούνται υπό αυστηρές προϋποθέσεις ή καθόλου.
Η υπόθεση έρχεται στο φως της δημοσιότητας δύο εβδομάδες μετά την αποκάλυψη πως "γιατρός" του νοσοκομείου Καβάλας δεν είχε πτυχίο Ιατρικής!
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα στο “Πρώτο Θέμα”, το νέο περιστατικό αφορά “γιατρό”, ο οποίος διαφημίζει τις υποτιθέμενες συνεργασίες του με μια σειρά από αθλητικούς συλλόγους, μεταξύ άλλων ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΠΑΕ Πανιώνιος, ΠΑΕ Ναυπακτιακός Αστέρας.
Η πρωτοφανής αυτή υπόθεση “σέρνεται” τα τελευταία τρία χρόνια στα γρανάζια της ελληνικής δικαιοσύνης. Προκαλεί σοκ για τη δραστηριότητα αυτού του ανθρώπου, αλλά και για τα αντανακλαστικά των αρμοδίων σε ό,τι αφορά το μείζον αυτό ζήτημα για την υγεία παιδιών και εφήβων.
Η πρώτη καταγγελία είχε γίνει τον Αύγουστο του 2015 στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ), οι υπηρεσίες του οποίου διαπίστωσαν πως ο φερόμενος ως γιατρός καρδιολόγος δεν είναι εγγεγραμμένος στον Σύλλογο.

Γνωματεύσεις

Ο εν λόγω “γιατρός” σφράγιζε τις ιατρικές γνωματεύσεις που έδινε στους ανυποψίαστους γονείς, δηλώνοντας είτε καρδιολόγος με έδρα τον Βύρωνα είτε καρδιολόγος του νοσοκομείου Ιπποκράτειο – στο οποίο εννοείται πως ουδέποτε είχε εργαστεί.
Ο ΙΣΑ αναζήτησε περαιτέρω στοιχεία από την Περιφέρεια Αττικής, η οποία είναι αρμόδια υπηρεσία για την έκδοση άδειας άσκησης επαγγέλματος των γιατρών.
Η Περιφέρεια απάντησε πως η φερόμενη ως εκδοθείσα άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την Περιφέρεια Αττικής (νότιος τομέας) του ιατρού δεν είναι έγκυρη.

iatronet

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news