facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Βίζερ: Συντηρητικοί οι υπολογισμοί για το κόστος 200 δισ. από τη διαπραγμάτευση ΣΥΡΙΖΑ

Όχι μόνο «ασφαλή» αλλά και «συντηρητική» χαρακτήρισε ο τέως πρόεδρος του Euroworking Group Τόμας Βίζερ την πρόσφατη εκτίμησή του ότι το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η ελληνική οικονομία υπέστη ζημίες περί τα 200 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, κατά τη διάρκεια συζήτησης την οποία συντόνιζε ο διευθυντής της «Κ», Αλέξης Παπαχελάς, ο κ. Βίζερ ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός για τα πεπραγμένα του α’ εξαμήνου της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούλιο του 2015 η ελληνική κυβέρνηση προκαλούσε το Grexit.

Ο κ. Βίζερ, παραδέχτηκε ότι το 2010 «η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε ότι «χρειαζόμασταν να έχουμε και το ΔΝΤ στο σχήμα», εξηγώντας ότι ο βασικός λόγος ήταν πως δεν υπήρχε τότε τεχνογνωσία στην Ευρωζώνη για τέτοιου είδους προγράμματα βοηθείας όπως απαιτούσε το πρώτο μνημόνιο της Ελλάδας.

Ο κ. Βίζερ περιέγραψε δύο περιστάσεις που η Ελλάδα βρέθηκε κοντά στο Grexit, τόσο το 2012 αλλά, κυρίως, το καλοκαίρι του 2015.

Σημείωσε μάλιστα ότι η τακτική μελών της ελληνικής κυβέρνησης από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούλιο του 2015, ήταν να «προκαλούν» το Grexit και αποκάλυψε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παρενέβαινε ενεργά στην υπόθεση της Ελλάδος.

«Ο τέως Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου τηλεφωνούσε μέχρι και πέντε φορές την εβδομάδα στον τότε πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ» αποκάλυψε ο Τόμας Βίζερ.

Απάντηση Τζανακόπουλου
Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτήρισε ιδιοτελή τα σχόλια του κ. Βίζερ και πρόσθεσε δηκτικά: «Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης κόστισε και δύο και τρείς και… εφτά φορές το ελληνικό ΑΕΠ. Ο καθένας μπορεί να λέει τη γνώμη του, άλλωστε τζάμπα είναι…»

kathimerini

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news