facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ:Όλα στο φως για τη σκευωρία της Novartis - Περιμένω νέα λάσπη (ΒΙΝΤΕΟ)

«Δεν θα επιτρέψω να βουλιάξει η πολιτική ζωή του τόπου ενώ έχουμε σε εξέλιξη μεγάλα εθνικά θέματα… Ο κ. Τσίπρας θέλει να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντίπαλους με μια οργανωμένη σκευωρία» υπογράμμισε για την υπόθεση Novartis ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά.

«Πίσω από ένα πραγματικό σκάνδαλο υπάρχει μια οργανωμένη σκευωρία... Η Προανακριτική Επιτροπή οφείλει να ερευνήσει όλη την αλήθεια, να μην σπεύσει ο κ. Τσίπρας να κλείσει άρον άρον την Προανακριτική» διεμήνυσε. Όπως είπε, οι ευθύνες του πρωθυπουργού θα αναδειχθούν και θα κριθούν στις επόμενες εκλογές.

«Πρέπει να αποδοθούν παντού ευθύνες… Αν ο κ. Τσίπρας κλείσει την Προανακριτική άρον - άρον θα θέλει συγκάλυψη» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Εκτίμησε μάλιστα ότι περιμένει κι άλλες επιθέσεις λάσπης από τον πρωθυπουργό. «Ο κ. Τσίπρας δεν εμπιστεύεται το αφήγημά του… Ο πρωθυπουργός μίλησε στη Βουλή για ‘’πολιτική ευθύνη’’ επειδή δεν μπορούσε να αποδώσει ποινικές ευθύνες.

Με ενδιαφέρει να μπορέσουμε να επιστρέψουμε χρήματα στους πολίτες, στους συνταξιούχους, με τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, ο κ. Τσίπρας δεν έχει κάνει τίποτα για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης και της υπερσυνταγογράφησης διευκρίνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επί διακυβέρνησης ΝΔ, το άρθρο περί ευθύνης υπουργών θα αλλάξει ξεκαθάρισε.

«Η κυβέρνηση συγκάλυψε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή… Ποιον πείθει ο κ. Τσίπρας όταν αφήνει απ’ έξω τον Κουρουμπλή;» διερωτήθηκε.

«Καμία εμπιστοσύνη σε Κοτζιά - Καμμένο»

Όσον αφορά την προκλητική στάση της Άγκυρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεμήνυσε ότι «η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα δίκαιά της έναντι της Τουρκίας.

Όπως είπε, στη συνάντηση που είχε με τον τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια του ζήτησε να υπάρξει άμεση αποκλιμάκωση.

«Η ένταση στο Αιγαίο εγκυμονεί κινδύνους… Ας προσέξει πάρα πολύ ο κ. Τσίπρας πού οδηγεί τη χώρα» προειδοποίησε.

Ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε δε ότι επικοινώνησε με τον κ. Γιλντιρίμ με δική του πρωτοβουλία, καθώς δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας Νίκο Κοτζιά και Πάνο Καμμένο.

Δεν μπορεί ο Τσίπρας να είναι ένας κανονικός πρωθυπουργός, θέλει το διχασμό και την πόλωση σημείωσε.

«Η λύση Τσίπρα δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα»

Σχολιάζοντας εξάλλου την απόφαση της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ να αποκαλέσει «Μακεδόνα» πρωθυπουργό τον Ζόραν Ζάεφ κατά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο, παρατήρησε ότι «δεν ήταν χρήσιμη».

Ο κ. Μητσοτάκης αποσαφήνισε πως στην τρέχουσα συγκυρία η χρήση των όρων «Μακεδονία» και «Μακεδόνας» σε αναφορές στην ΠΓΔΜ θα πρέπει να αποφεύγονται, δεδομένου ότι εκτυλίσσονται διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό και υπάρχει μεγάλη λαϊκή ευαισθησία. Πρόσθεσε δε, πως η αναζωπύρωση των συζητήσεων για το Σκοπιανό απέδειξε ότι υπάρχει μεγάλη πατριωτική ευαισθησία στη χώρα μας και αυτό ουδείς μπορεί να το παραγνωρίσει.

«Αν δεν αλλάξουν τα Σκοπιά τα σύνταγμα τους δεν συζητάμε τίποτε παραπέρα, δεν συμφωνούμε σε λύση, ο κ. Τσίπρας δεν το έκανε αυτό, και ο κ. Ζάεφ ‘’λέει δεν έχω τέτοια πρόθεση για αλλαγή συντάγματος’’ . Ο κ. Τσίπρας προχωρά σε λύση σε δόσεις… Τα δίνει όλα, και αγοράζει σε δόσεις, δηλαδή να συμφωνήσουμε στο όνομα και στη συνέχεια τα Σκόπια να αναλάβουν κάποιες δεσμεύσεις… Εμείς λέμε ‘’όχι’’ σε αυτό» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Θέλουμε λύση, ανέφερε, που να διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα αντιμετωπίζοντας το ζήτημα του αλυτρωτισμού στο σύνταγμα της γείτονος.

«Η λύση Τσίπρα δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα... Ας προσέξει πάρα πολύ πού οδηγεί τη χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι με τους χειρισμούς του δίχασε το λαό και στο Σκοπιανό.

«Θα προστατεύσω τους εργαζομένους»

Στο πεδίο της οικονομίας ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι η πραγματικότητα για τον έλληνα πολίτη είναι σήμερα ζοφερή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι μια κυβέρνηση της ΝΔ θα φέρει επενδύσεις, με σταθερό φορολογικό πλαίσιο και μείωση της γραφειοκρατίας, θα μειώσει άμεσα τους φόρους, και θα ενισχύσει το τραπεζικό σύστημα για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας. Για τον ΕΝΦΙΑ είπε ότι θα προχωρήσει σε μείωση κατά 30%, με τη ΝΔ να διαθέτει ένα συνολικό σχέδιο για την ακίνητη περιουσία.

«Θα εφαρμόσω όσα λέω τους πρώτους έξι μήνες» διαβεβαίωσε, εστιάζοντας και στο εισόδημα των συνταξιούχων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ακόμα ότι θα προστατεύσει τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Δεν θα δεχθώ, είπε, εκμετάλλευση εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Αντίθετα, ανέφερε ότι ξεκινάει σταυροφορία για νέες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, δήλωσε ότι δεν προτίθεται να προβεί σε απολύσεις στο δημόσιο τομέα. «Δεν θα γίνουν απολύσεις… Το σχέδιό μου για το δημόσιο το συνδιαμορφώνω με τους δημόσιους υπαλλήλους» ξεκαθάρισε.

Όπως κατήγγειλε, η κυβέρνηση κτίζει στρατιές συμβασιούχων.

Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε ακόμα ότι για την κυβέρνησή του θα διαλέξει και θα πορευτεί με τους καλύτερους. «Δεν χρωστάω σε κανέναν» παρατήρησε.

Η συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ αναλυτικά

Συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news