facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

«Ντου» του Ρουβίκωνα σε εκδήλωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον Τσακαλώτο [εικόνες & βίντεο]

Παρέμβαση σε εκδήλωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΒΕΑ, με ομιλητή τον υπουργό οικονομικών Ευκλείδη Τακαλώτο έκανε πριν λίγο ο Ρουβίκωνας.
Επρόκειτο για 15 άτομα που μπήκαν ένας-ένας στην αίθουσα προσποιούμενοι ότι είναι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ. Την ώρα που βρίσκονταν στο βήμα ο υπουργός Οικονομικών, σηκώθηκαν και άρχισαν να πετάνε τρικάκια και να φωνάζουν συνθήματα ενώ 2-3 προσέγγισαν το έδρανο που μιλούσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αμέσως μετά η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε προσαγωγές 15 ατόμων οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ.
Αφού αποχώρησαν από την αίθουσα, ο υπουργός Οικονομικών είπε προς το ακροατήριό του χαμογελώντας: «Αφού ολοκληρώθηκε ο διάλογος με τους συντρόφους, τώρα μπορώ να συνεχίσω την ομιλία μου».
Σημεία από το κείμενο του Ρουβίκωνα
Σε κείμενο που ανήρτησε ο Ρουβίκωνας σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Τα τελευταία δέκα χρόνια η Ελλάδα μαστίζεται από την χειρότερη οικονομική κρίση στην μεταπολεμική της ιστορία με συνέπειες που είναι δύσκολο να αναλυθούν η ακόμη και να περιγραφούν, τουλάχιστο για όσο θα βρισκόμαστε μέσα σε αυτήν. Στο πολιτικό επίπεδο δυο είναι τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη περίοδο αυτή. Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και της ακροδεξιάς στη κοινωνία. Στην οικονομία αυτό που άλλαξε ήταν το σκάσιμο της φούσκας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και η συνεπακόλουθη κρίση χρέους που οδήγησε στα μνημόνια.
Αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά την αριστερή του ρητορική, δεν είχε μιλήσει για αλλαγή στις σχέσεις παραγωγής η για κατάργηση του καπιταλισμού, που ως κυρίαρχο οικονομικό σύστημα θέλει το κράτος πρόμαχο των συμφερόντων των οικονομικά ισχυρών. Η άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία έγινε με την εξαγγελία ενός προγράμματος που δεν ήταν ποτέ δυνατό να υλοποιηθεί, ειδικά στις συνθήκες οικονομικής ασφυξίας που είχε δημιουργήσει η κρίση και τα μνημόνια, ακόμη και αν η ηγετική του ομάδα ήθελε να το υλοποιήσει. Άποψη μας είναι ότι ουδέποτε ήταν αυτός ο σκοπός τους.
Ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι, να λειτουργήσει ως αμορτισέρ που θα απορροφήσει τις αντιδράσεις της κοινωνίας, ειδικά των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων τα οποία κατά κύριο λόγο επλήγησαν από την κρίση. Βασικό μέλημα του κυβερνητικού επιτελείου του Τσίπρα όπως και των προκάτοχων του, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, είναι η στήριξη του κεφαλαίου και της κερδοφορίας του φυσικά στην πλάτη του κόσμου της εργασίας. Με το που εκδηλώθηκε η κρίση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα αμέσως ακολούθησε η διάσωση των τραπεζών με κρατικό χρήμα, πολίτικη που επιβλήθηκε από την ΕΕ και το ΔΝΤ και που ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε απαρέγκλιτα.
Οι θεατρινισμοί του Βαρουφάκη, του Λαφαζάνη και της Ζωής, όπως και η παρωδία του δημοψηφίσματος το καλοκαίρι του 2015, έδωσαν τη θέση τους στο κόκκινο σακίδιο του Ευκλείδη και στα καλοσιδερωμένα κοστούμια των Σπίρτζη, Σταθάκη, Δραγασάκη, καθώς και στο κομψό ταγιεράκι της Αχτσιόγλου. Η δήθεν δυσφορία με την οποία κατεβάζουν για ψήφιση όλοι αυτοί τα νομοσχέδια, όταν τους τραβάει το αυτί ο Στουρνάρας (ω ναι αυτός που από υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, έγινε διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας, κατ’ απαίτηση του Ματαιο Ρεντζι πρόεδρου της ΕΚΤ) και η τρόικα, δεν πιστεύουμε ότι μπορεί πλέον να πείσει και τον πλέον αφελή. Είναι όλοι τους μια καλή παρέα.
Μετά την εκλογική νίκη του τον Ιούνη του 2015, την δήθεν “σκληρή διαπραγμάτευση” και την γελοιότητα του δημοψηφίσματος, έρχεται το τρίτο μνημόνιο τον Αύγουστο και οι δεύτερες εκλογές τον Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου. Έκτοτε τα πράγματα τη οικονομία μπαίνουν στην κανονική ροή τους. Περνάνε με διαδικασίες fast track, δηλαδή με διαδικασία του κατεπείγοντος και χωρίς διεξοδική συζήτηση, όλα όσα δε είχαν περάσει οι προηγούμενοι. Ψηφίζονται πολυνομοσχέδια εκατοντάδων σελίδων με δεκάδες άρθρα που καλύπτουν μια ευρύτατη γκάμα θεμάτων, συνεχίζοντας συνεχίζοντας την καταστροφή της κοινωνικής βάσης με αριστερό αυτή την φορά περιτύλιγμα.
Κατά γενική ομολογία των γραφειοκρατών του eurogroup και προς μεγάλη ανακούφιση των δανειστών, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να τα πηγαίνει καλύτερα από τους προκατόχους του στη διαχείριση της εξουσίας».
Φωτογραφίες: Intimenews/EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news