facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Πρόκληση: Εθνικιστές έκαψαν την ελληνική σημαία σε διαδήλωση για την ονομασία στη ΠΓΔΜ

Εικόνες που προκαλούν οργή εν μέσω των διαπραγματεύσεων για την ονομασία της ΠΓΔΜ βλέπουν τη δημοσιότητα και έρχονται από τη γειτονική χώρα.
Περίπου 5000 άνθρωποι συμμετείχαν σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε απόψε στο κέντρο των Σκοπίων, με κύριο αίτημα να μην υπάρξει καμία αλλαγή στην ονομασία της χώρας, όπως και την άμεση διακοπή των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του θέματος του ονόματος, που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, στη Ν.Υόρκη.
Η συγκέντρωση, την οποία οργάνωσαν ακραίες εθνικιστικές οργανώσεις και οργανώσεις της διασποράς της ΠΓΔΜ ξεκίνησε από τα γραφεία της ΕΕ στα Σκόπια και κατέληξε μπροστά από την Βουλή.
Στις φωτογραφίες εμφανίζονται οι διαδηλωτές να κρατούν σημαίες σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας, ωστόσο ορισμένοι εξ΄αυτών προχώρησαν σε μια άκρως προκλητική ενέργεια, καίγοντας την ελληνική σημαία.
Οι διαδηλωτές ζήτησαν από την πολιτικούς παράγοντες της ΠΓΔΜ να μην αποδεχτούν καμία αλλαγή του αποκαλούμενου συνταγματικού ονόματος της χώρας και καμία τροποποίηση του συντάγματος.
Ακόμη, οι διαδηλωτές τάχθηκαν κατά της Συμφωνίας Φιλίας της ΠΓΔΜ με την Βουλγαρία, την οποία οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών υπέγραψαν στα Σκόπια τον περασμένο Αύγουστο, όπως και κατά του νομοσχεδίου για τη διεύρυνση της χρήσης της αλβανικής γλώσσας στη χώρα.
newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news