facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

ΥΠΕΞ Τουρκίας: Ανεύθυνη η στάση του Ν. Κοτζιά - Ξεπέρασε τα όρια

Βολές κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για τα όσα ανέφερε κατά την προχθεσινή τηλεοπτική συνέντευξή του εξαπολύει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, χαρακτηρίζει «ανησυχητική» τη δήλωση του κ. Κοτζιά ότι σε ενδεχόμενο ανάλογο συμβάν με αυτό στα Ίμια «δεν θα υπάρξει ξανά τέτοια ειρηνική συμπεριφορά» από την ελληνική πλευρά. Κατηγορεί επίσης τον Ν. Κοτζιά ότι έχει υιοθετήσει μία «μη ειρηνική στάση» που «ξεπερνά τα όρια».
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών υπενθυμίζει την πρόσφατη τηλεφωνική συνομιλία των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της Τουρκίας, τονίζοντας ότι η Άγκυρα εξέφρασε την προσδοκία της ότι «η Ελλάδα θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να μειώσει την ένταση στο Αιγαίο». «Παρά τις διαφορές μεταξύ των δύο χωρών, η συζήτηση διεξήχθη σε θετική ατμόσφαιρα και συζητήθηκαν μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, όπως επίσης και η εστίαση στις λύσεις των προβλημάτων μέσω του διαλόγου» πρόσθεσε για να συμπληρώσει:
«Στο πλαίσιο αυτό, τονίζουμε και πάλι ότι η χώρα μας υποστηρίζει την απόκλιμάκωση των εντάσεων στο Αιγαίο. Δυστυχώς όμως φαίνεται ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών υιοθέτησε μια προσέγγιση που είναι μη ειρηνική, ξεπέρασε τα όρια και απέχει από την ευθύνη που απαιτεί η πολιτική του θέση».
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί τέλος τον Έλληνα ΥΠΕΞ να «συμμορφωθεί» με τις «κοινές επιθυμίες» που εξέφρασαν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών.
naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news