facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Θύελλα αντιδράσεων για το επίδομα ενοικίου στη Ράνια Αντωνοπούλου - Τη διαφωνία του εξέφρασε ο Τσίπρας

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, λαμβάνει ετήσιο επίδομα ενοικίου 12.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», η κ. Αντωνοπούλου λαμβάνει 1.000 ευρώ τον μήνα από το κράτος ως έξοδα ενοικίου για ένα σπίτι στο Κολωνάκι.

Πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφερόμενος στο συγκεκριμένο ζήτημα, επεσήμανε, μιλώντας στον Real fm: «Ο Πρωθυπουργός έχει μιλήσει με την αναπληρωτή υπουργό, της μετέφερε ότι δεν θεωρεί ορθό το γεγονός ότι έγινε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης, από εκεί και πέρα περιμένουμε και την δική της τοποθέτηση». Ως «μικροπολιτικό θέμα», χαρακτήρισε την υπόθεση του επιδόματος ενοικίου ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό.

ΝΔ: Nα επιστρέψει εντόκως το επίδομα ενοικίου και να ζητήσει συγγνώμη

«H κυρία Αντωνοπούλου ζήτησε και έλαβε 1.000 ευρώ μηνιαίως επίδομα ενοικίου ως κάτοικος Νέας Υόρκης. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να επιστρέψει αμέσως και εντόκως τα χρήματα και να ζητήσει συγγνώμη από τους Ελληνες» τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

«Θα μπορούσαμε να ζητήσουμε παραίτηση, αλλά κάτι τέτοιο σε αυτήν την Κυβέρνηση δεν συνηθίζεται ακόμη και αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι. Εδώ όμως χάθηκε και το φιλότιμο» προσθέτει η κ. Σπυράκη.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, άφησε επίσης αιχμές για την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου και τον σύζυγό της, τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου. «Κανονικά δεν πρέπει απλά να παραιτηθούν, αλλά να μπουν σε αεροπλάνο και να φύγουν από την Ελλάδα», είπε.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας επεσήμανε:

«Οταν ένας από τους πλούσιους υπουργούς εισπράττει επιδότηση ενοικίου 1.000 ευρώ το μήνα από τα χρήματα των φορολογουμένων, για ποιά κοινωνική δικαιοσύνη μπορεί να μιλάει; Ποιά ευαισθησία μπορεί να επικαλείται; Η υποκρισία και ο κυνισμός, βασικά στοιχεία της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σε όλο τους το μεγαλείο. Ας το βλέπουν όσοι ακόμη τους πιστεύουν».

Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Η κυρία Αντωνοπούλου (και ο Υπουργός Σύζυγός της) λαμβάνουν επίδομα ενοικίου 12.000 ευρώ το χρόνο, με διάταξη που έφεραν οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Απαράδεκτη πρόκληση, όταν όχι μόνο έχουν τεράστια περιουσία, αλλά διαθέτουν αποδεδειγμένα ιδιόκτητη οικία στην Αττική. Τα «καλά και συμφέροντα» με κάλυψη του ίδιου του Πρωθυπουργού. Η κυρία Υπουργός θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί και η επιδότηση να διακοπεί».

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε πως «είναι καθαρό ότι υπάρχει ζήτημα» και πρόσθεσε πως «δεν είναι μόνο το ζήτημα το εισοδηματικό, είναι και ζήτημα αρχής».

kathimerini

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news