facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Κοτζιάς: «Αν είναι αθώοι να αποδείξουν την αθωώτητά τους» [βίντεο]

Να διαψεύσει τον εαυτό του επιχείρησε χθές στην Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς διαψεύδοντας ότι είπε ποτέ για τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο Νοβάρτις οτι «εφόσον ειναι αθώοι πρέπει να αποδείξουν την αθωωτητά τους».
Κατήγγειλε μάλιστα και βιομηχανία ψευδών ειδήσεων.
Ομως το βίντεο απο την συνέντευξη που έδωσε στον Αλφα τον διαψεύδει. Γιατί είπε ακριβώς αυτό. «Οσοι ειναι αθώοι πρέπει να αποδείξουν την αθωότητά τους».
Αναλυτικά στην Βουλή, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε:
«Αναφέρθηκε στη συζήτηση στο Kοινοβούλιο πως εγώ δήλωσα ότι οι αναφερόμενοι στη δικογραφία πρέπει να αποδείξουν ότι δεν είναι ένοχοι. Ουδέποτε έκανα τέτοια δήλωση αν και το έγραψαν ως τέτοιο πάνω από δέκα άρθρα χθες της διαπλοκής» και συνέχισε με την ανάγνωση της ακριβής του δήλωσης: «Oυδείς καταδικάζεται εκ των προτέρων αλλά τα σκάνδαλα υπήρξαν. Ποιος είναι ο φορέας τους; ας το βρει η δικαιοσύνη. Εγώ θα ψηφίσω για μια εξεταστική επιτροπή στη Βουλή και θα στηρίξω τη διαδικασία. Διότι αν κάποιος είναι αθώος, θα πρέπει να αποδοθεί ξανά στην κοινωνία ως αθώος. Αν κάποιος είναι ένοχος, πρέπει να γίνει κάθαρση σύμφωνα και με την παλιά ελληνική παράδοση στην αρχαιότητα».
«Είναι αβίαστο το συμπέρασμα ότι παράγονται ψευδείς ειδήσεις. Τρία χρόνια κάποιοι κάνουν αντιπολίτευση με ψέματα, με συκοφαντίες, με δολοφονίες χαρακτήρα. Τους ενοχλούν δύο πράγματα. Σας ενοχλεί ότι υπάρχουν άνθρωποι σε αυτή την κυβέρνηση που θέτουν το καθήκον πάνω από τον εαυτό τους, που δεν τους κρατά κανείς και μπορούν να λένε τη γνώμη τους», ολοκλήρωσε ο Υπουργός Εξωτερικών.
Δείτε τώρα στο 1.26.09 της συνέντευξης τι ακριβώς δήλωσε στον Αντώνη Σροϊτερ ο Νίκος Κοτζιάς.


iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news