facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Αθώοι για δεύτερη φορά οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου

Αθώοι κρίθηκαν για δεύτερη φορά από τη δικαιοσύνη 36 κατηγορούμενοι, επιχειρηματίες και χρηματιστές, για την υπόθεση με τις μετοχές του Χρηματιστηρίου την περίοδο του 1999. Μετά από πολύμηνη αποδεικτική διαδικασία οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών έκριναν κατά πλειοψηφία, 2-1, αθώους όλους τους κατηγορούμενους για τα αδικήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Ένα μέλος του δικαστηρίου είχε την άποψη ότι όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να κριθούν ένοχοι και για τις δύο αξιόποινες πράξεις.

Υπέρ της ενοχής των κατηγορουμένων είχε ταχθεί στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας Αθηνά Θεοδωροπούλου κατά την κρίση της οποίας και η πρώτη αθώωση των κατηγορουμένων ήταν εσφαλμένη.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι κατηγορούμενοι που βρέθηκαν για δεύτερη φορά στο εδώλιο είχαν αθωωθεί ομόφωνα από το Εφετείο, με άλλη σύνθεση, αλλά η υπόθεση έφτασε για νέα κρίση και πάλι στη δικαιοσύνη μετά την αναίρεση της αθωωτικής απόφασης που έγινε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η απαγγελία της σημερινής απόφασης έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τους παρόντες κατηγορουμένους σε μία κατάμεστη από κόσμο δικαστική αίθουσα.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news