facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Τα ραντεβού του Κ. Φρουζή όπως καταγράφονται στο ημερολόγιό του

Στοιχεία από το ημερολόγιο του Κωνσταντίνου Φρουζή, φέρνει στο φως η εφημερίδα «Αυγή». Πρόκειται για συναντήσεις που είχε ο ισχυρός άνδρας της Novartis με στελέχη που βρισκόταν στο πρωθυπουργικό περιβάλλον. Καταγράφονται δηλαδή οι συναντήσεις με τους κ. Στ. Παπασταύρου, Δ. Πτωχό και Χρ. Λαζαρίδη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει κάτι επιλήψιμο καθώς ο κ. Φρουζής, ως πρόεδρος του ΣΦΕΕ θα μπορούσε να συναντάται με τον καθένα.

Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η «Αυγή» προκύπτει ότι η συνάντηση με τον Χρ. Λαζαρίδη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Απριλίου 2013, στις 11.30 π.μ., στον πρώτο όροφο του Μαξίμου.

Η συνάντηση του Κ. Φρουζή με τον Στ. Παπασταύρου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014, στις 9 π.μ.

Ο Δ. Πτωχός, συνεργάτης του κ. Σαμαρά, συνάντησε τον Κ. Φρουζή το πρωί της Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου 2013, στις 9 το πρωί. Στο ημερολόγιο αναγράφεται: «(ΠΤΩΧΟΣ) ΓΡ. ΣΑΜΑΡΑ».

Τα ημερολόγια Φρουζή αποκαλύπτουν και άλλη μία επικοινωνία με τον Δ. Πτωχό. Υπενθυμίζεται ότι ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες φέρεται να έχει καταθέσει πως τη φαρμακευτική πολιτική της κυβέρνησης επηρέαζαν οι στενοί συνεργάτες του Α. Σαμαρά Δ. Πτωχός, Χρ. Λαζαρίδης και Στ. Παπασταύρου. Όταν μάλιστα η εισαγγελέας ρώτησε τους μάρτυρες πώς το γνωρίζουν, ένας εξ αυτών επικαλέστηκε τις κάρτες με τα προσωπικά στοιχεία των τριών προσώπων που εντόπισε στο γραφείο ανώτερου στελέχους της Novartis.

Άλλος μάρτυρας κατέθεσε πως μία εβδομάδα πριν από το ραντεβού με τον Α. Σαμαρά, ο Κ. Φρουζής συναντήθηκε με τον Δ. Πτωχό. Μία δεύτερη συνάντηση μεταξύ Φρουζή και Πτωχού έγινε στις 18 Οκτωβρίου του 2013 στο Μέγαρο Μαξίμου. Αν ισχύει αυτό, έχουμε μπαράζ συναντήσεων του Κ. Φρουζή με το Μαξίμου, καθώς στις 21 Οκτωβρίου υπήρξε και η συνάντηση με τον Στ. Παπασταύρου.
Στο ημερολόγιο καταγράφονται αρκετές συναντήσεις του «ισχυρού Έλληνα» της Novartis με τους τότε υπουργούς Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2013 έγιναν δύο συναντήσεις:

* Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου (στις 2 μ.μ.) στο γραφείο του υπουργού Υγείας Άδ. Γεωργιάδη - μάλιστα, λίγο νωρίτερα (στις 1.30 μ.μ.) είχε προηγηθεί και... «προσυνάντηση» εκτός γραφείου του υπουργού.
* Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου (στις 5.30 μ.μ.) συνάντηση με Άδ. Γεωργιάδη και Γ. Στουρνάρα στο υπουργείο.

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news